28. huhtikuuta 2011

William and Kate

Kuninkaallista antiikkia Portobello Roadilla

Kevät on hienoa aikaa. Huomenna saadaan seurata kuninkaallisia häitä. Toivottavasti illallakin nähdään makupaloja telkkarista, jotta kaikille riittää kevään romatiikka-annos. Rupesin jo nyt tunnelmoimaan ja etsin Lontoon reissukuvia viime syksyltä. Kyllä jaksaa saarivaltio romantisoida vielä vanhaakin polvea. Elisabethin nuoruudenkuvat olivat hyvin esillä Portobello Roadin antiikkiliikkeissä. Niin nuori ja kaunis ja suloinen. Mitähän Hänen Kuninkaallinen Korkeutensa huomenna pukee päälleen? Toivottavasti Camilla hymyilee eikä Charles pillahda itkuun!

Muistomerkki Harroldsilla

Charles-rukan ensimmäisen vaimon, Dianan ja tämän rakastetun Dodin muistomerkki oli Harroldsilla ihan pakko nähdä ja kuvata. Kuvan lisäksi paljon muuta sitten ei tuosta valintamyymälästä mukaan tarttunutkaan. Vaikkakin vielä kalliimmaksi paikaksi osoittautuikin Liberty- tavaratalo! Kaunista ja arvokasta ja ihania näytteille asetteluja.

Nauhaosastoa Libertyssä

Mutta kaunista hääpäivää ja parhainta mahdollista onnea ja loppuelämää "Villelle ja Kaisalle" sinne Enklannin maalle. Nautitaan kuninkaallisesta glamuorista huomenna ja kohotetaan simalasilliset nuorenparin kunniaksi!

25. huhtikuuta 2011

Kaunis pääsiäinen

Norjannukkamattoja

Mitenkäs tässä nyt näin kävi? Näyttelyn jälkeinen väsymys helpotti, mutta minne katosivat ne neljä arkipäivää ennen pääsiäistä? Kevät yllätti iloisesti ja pakkasin kapsäkkini ja matkasin kohti Pohjois-Savoa. Otin varmuuden vuoksi pipon ja hanskat mukaan- ja varsikengät. Etten sitten sukkiani kastelisi keväthangella mökkipihalla. Vaan kuinkas kävi. Ihan samanmoinen kevät oli sielläkin. Haravan varressa ei pipoa kaivannut, hiki tuli ihan ilmankin.

Kaunista kirjontaa, lumpeenkukkia kulmissa


Isoäidinneliöitä peitossa ja liivissä, lapsen leikkipeitto kilpikonnan kuvan kanssa

Muutama kuva vielä näyttelystämme. Ehkä niitä pitkin kesääkin ilmestyy blogiin. Innostukseksi kaikille meille. Juuri nythän on se aika, kun kesällä ehtii tehdä kaikenlaista...Suunnitelmat ovat tärkeitä, mutta pitäisi muistaa, ettei ihan ähkyyn pukkaa tekemisiä. Pitää nauttia valosta ja lämmöstä, kun se nyt vihdoista viimein on täällä!
Omaa ähkyäni yritin hillitä, mutta kun aurinko houkutteli pihakeinuun ja matonkuteiden leikkuuseen. Ihan vaan vähän. Onhan noita keriä ihan liikaakin varasto täynnä, mutta kun se on niin mukavaa ja rentouttavaa. Ja ajatuksissa on jo melkein kutonut keittiöön uudet matot - no vessan maton nyt ainaskin!
Entisöidyn nojatuolin päälle pääsi ruskea nalle ja värjätty-virkattu pallohuivi

Houkutuksia riittää kaikille keväälläkin. Kevätkutojat kokoontuvat Vesikoskitalolla tiistaisin ja torstaisin ja Alastaron Lasipalatsissa maanantaisin ja keskiviikkoisin. Kursseillle mahtuu vielä, jos lähdet käymään paikanpäälle iltaisin klo 18-20.30 voi ilmoittautua mukaan. Tiina opastaa ja ohjaa kudonnan saloihin ja innostaa niin, että vaarassa on että syksyllä täytyy jatkaa harrastusta!
Itselleni tuli pieni kutsu käsi- ja taidealan oppilaitokseen Loimaalla, joten virkistyksekseni voin katsoa tätä alaa nyt vähän toisesta näkövinkkelistä. Oikein on mukavaa ja yllätys yllätys; näyttelyä pukkaa sieltäkin kautta. Mutta siitä sitten tuonnempana.
Aurinkoista kevättä.

20. huhtikuuta 2011

Näyttelyn jälkeen

Sininen nurkkaus

Näyttelymme on onnellisesti ohi ja vierailijoita kävi paljon. Kiitos kaikille, jotka lainasivat työkauden aikana tekemiään töitä näyttelyyn. Tänä vuonna teimme suuntaa antavan laskelman näyttelytavaroista. Taulut, keramiikat, piirrokset, posliinit, lasit, tekstiilit ym laskettiin ja komeaksi loppusummaksi saimme 1200 esinettä. Voitte vaan arvata, että esillelaittaminenkin vei aikansa. Onneksi saimme rakentaa näyttelyn omaan taloomme ja maanantaista torstaihin saakka. Loppujen lopuksi urakka oli kuitenkin valmis ennätysajassa, sillä jokainen tavara oli löytänyt paikkansa jo klo 18 torstaina!

Vaaleanpunaista herkistelyä

En laskenut kuinka monta nallea näyttelyssämme oli, mutta jokainen löysi turkinvärinsä mukaisen paikan. Jaanan Taika-nalle ja Kristiinan vaaleanpunainen tyttönalle istuivat tyyriinä koko näyttelyn ajan Heleenan tilkkupeitolla.

Steinernuket luokkakuvassa


Taidokas kirjontatyö kotitalosta ja kodikas raitaliina

Tänä vuonna teimme näyttelystä hieman erilaisen. Halusimme yhdistellä erilaisia töitä enemmän ja etsimme värikokonaisuuksia. Tässäkin kuvassa on tuotteita kirjansidontakurssilta, kudontaryhmästä, kirjontakurssilta ja risutöitä. Uskomatonta, miten monen eri huushollin töitä pitää saada sopimaan yhteen ja silti näyttämään hyvältä. Palautteesta päätellen onnistuimme aikas hyvin.

Housuista voi tulla kassi

Kierrätys-sana on vähän pannassa tässä blogissa, mutta onnistuneita uudistuksia ja ideoita näyttelyssä näki paljon. Tämän kassin idea on lähtenyt housuista ja onnistuneesti on kaikki taskut ja niitit käytetty hyväksi. Ja taustalla farkuista kudottu räsymatto.

Virallinen näyttelyvalvojamme

Nallekurssin tuotoksia on tämäkin otus. Ihana koira, jonka häntään, takajalkoihin, päähän ja korviin tulivat nivelet! Ja kaikki liikutettavia. Koiran emännällä on kotona samanlainen ihan elävä "Cocceri". Tämä haukku istui kauniisti koko näyttelyn ajan betonisen pöytälevyn päällä.

Violettinurkkaus

Violettinurkkauksen paitamekko oli ennen vanha lakana, joka ensin värjättiin ja sitten ommeltiin. Näyttelyn ajaksi se sain olalleen Ailan hartiahuivin. Se on se merkillin sidos, jonka plokkasin ameriikan nettisivuilta. Pyysalon sidosoppiin en ole vielä rakennetta verrannut, mutta pitkällisen pähkäilyn tuloksena tuli sitten upeita huiveja. Materiaalina on villaa, merinovillaa- untuvanohutta... Taustalla toisen Ailan villa-videonauhamatto.

15. huhtikuuta 2011

Kevätnäyttelykuvia

Näyttelynäkymä

Videonauhamatto ja tuikkuvalot

Chenilletyynyt ja -peitto sekä ristipistotaulu

Punainen ompelunurkkaus

Utuisia värejä

Keväinen ompelurasia

Shiborivärjäystä ja neule

Ompelijan huopatossut


Kahvihetkeen roosan punaista


TERVETULOA NÄYTTELYYN !
LA 10-15
SU 12-18

14. huhtikuuta 2011

Tuhansien palojen palapeli

Tervetuloa Loimaan työväenopiston kevätnäyttelyyn
15.-17.4.2011

Opistotalo, Rantatie 2, Loimaa
perjantaina ja lauantaina klo 10-15
sunnuntaina klo 12-18

Olemme laittaneet talon täyteen opiskelijoiden työkauden aikana valmistamia töitä. Esillä on nypläystä, kirjontaa, tilkkutöitä, kudonnaisia, neuleita, virkkauksia, nalleja ja nukkeja, kasseja ja pusseja, entisöityjä nojatuoleja, risutöitä, posliini- ja lasimaalausta, akvarelleja ja oljyväritöitä....

Maanantaista torstaihin rakensimme ja saimme satoja töitä esille mahdollisimman edustavasti ja houkuttelevasti. Aikaa se vei, mutta nyt kannattaa tulla katsomaan.
Sydämellisesti tervetuloa!

9. huhtikuuta 2011

Väriä ja valoa

Vesikoskitalon kutomo kylpee auringonpaisteessa

Valo tulvii ikkunoista sisään ja piristää mieliä. Viikonlopun värjäyskurssi jatkuu vielä huomenna ja hienoja tuotoksia näkyy sitten seuraavana viikonloppuna näyttelyssämme. Piristystä saa myös ihanista kukkakimpuista- kiitos tilkkutytöille ja lankaprinsessoille!

Väri-iloa

Jaana on erikoistunut tutkivaan otteeseen värjäyskurssilla. Vieläkään hän ei lannistu, vaikka lumivärjäyksemme ei ihan toivottua tulosta olekaan tuottanut... Iloa ja naurua on kyllä riittänyt, kun tarkkojen mittausten ja päätelyiden jälkeenkin kankaat hohtavat valkoisena! Tutkimukset jatkuvat edelleen.

Keväinen TIPTAP-liina ja prinsessakimppu

Shiborivärjäys on onnistunut kuitenkin aivan mallikkaasti kaikilla värjäreillä. Kieputuksia ja sitomisia voi tehdä puupalikoiden ympäri ja miksei myös viskipullon peltipakkauksen ympärille. Jack Daniels taipuu niin moneen makuun!

Shibori-pyörityksiä


8. huhtikuuta 2011

Värjäyskuvia


Tästä se lähtee

Viime viikonlopun värjäyskurssin kuvasaalis on nyt nähtävillä. Ensimmäisenä komea pullorivistö reaktiivivärejä. Sekoittelimme kylmiä ja lämpimiä sinisiä, punaisia ja keltaisia. Tuloksena oli sattumia, suunniteltuja ja kaikkea siltä väliltä. Yllätyksiä paljon mutta melkein kaikki iloisia. Kastovärjäyksen lisäksi kokeilimme lumivärjäystä, aurinkovärjäystä, maalaamista, mikrovärjäystä ja dippausta.


Oranssia pussivärjäystä

Kastorypytystä ja sattumaa


Värjättyä lunta

Silkkihuivi, josta tuli sittenkin huippuhieno!

Lakanan uusi väritys

Tilkkuilijan pikkupurkkivärjäystä


Sattuman opettamaa

Kurssimme jatkuu vielä tämän viikonlopun ajan ja ehdimme vielä tehdä monen monta juttua. Kankaanapainosta ja saippuanteosta kuulette vielä lisää tuonnempana.
Vauhti tiivistyy ja näyttely lähestyy. Sain tällä viikolla ihania kukkia joista riittää väri-iloa kotona pitkäksi aikaa-Kiitos! Lisäksi virttaalaiset muistivat erityisen hauskalla tavalla antaessaan tämmöisen melko koomisen näköisen kukka-asetelman! Mitäs tykkäätte? Kortissa luvataan, että hyvällä hoidolla tästä voi tulla jotain (?). Lupaan ottaa bataatistani heti uuden kuvan, mikäli se ilmoittaa olevansa hengissä ja tekevänsä silmuja... Hauskaa ajanviihdettä meille kaikille.
Kasvun ihmettä odotellessa

7. huhtikuuta 2011

Nyt on aika

Alastaron lasipalatsin villalankalaatikon aarteita

Nyt on aika laittaa sukkulat sivuun hetkeksi ja päärmätä ja silittää viimeisetkin talven tuotokset. Kevätnäyttelymme alkaa rakentua ensi viikolla ja toivotamme kaikki tervetulleeksi näyttelyymme opistotalolle ensi viikon perjantaista sunnuntaihin 15.-17.4.2011. Perjantaina ja lauantaina ovet ovat avoinna 10-15 ja sunnuntaina 12-18. Ehtii käydä vaikka joka päivä, jos sopii. Nähtävää on koko talo täynnä.
Vilkas viikko kääntyy lopuilleen ja päivitys laahaa! Värjäys kurssi jatkuu vielä tulevana viikonloppuna, mutta herkullisia kuvia olisi jo tarjolla. Pitänee ottaa ehtoommalla semmoinen kunnon istunto koneen äärelle...
Ihana kevätsade kastelee ja sulattaa lumet. Se on täällä- huhtikuu ja kevät!