22. toukokuuta 2012

Juhlaan valmistautumista


Vanhan mallin mukaan tehty Myrna-liina

On vähän muut nyt mielessä... Saan järjestellä (=delegoida toisille) ylioppilasjuhlaa. Niin se ilo ja hermopaine aina välillä sekoittuvat, ettei osaa enää muuta tehdä kuin repiä vanhoja tapetteja seiniltä. On se kumma, ettei voi vaan keskittyä olennaiseen ja odotella juhla-aamua rauhallisesti, varsinkin kun on jakanut luottohenkilöille ne riskialttiimmat tehtävät. Kuten tarjoilu ja ruokien valmistus.

Jostain sen äiti-ihmisen on löydettävä se kiire ja muu sekoilu. Onneksi mekko on löytynyt, nyt vaan toivotaan, että kilot pysyvät kurissa vielä ainakin kaksi viikkoa!

No niin. Meni vähän henkilökohtaisuuksiin tämän kertainen jutustelu. Mutta opistossakin tapahtuu vielä, vaikka kesä on jo. Tiinan johdolla kevätkutojat kutovat Alastaron Lasipalatsissa ja Loimaan Vesikoskitalossa vielä kesäkuun puoliväliin saakka.

Olemme katsastelleet uusia toimitiloja kädentaitokursseille ja löytyyhän niitä kun oikein halutaan. Ohjelman laatiminen yhdessä Auralaakson kansalaisopiston kanssa etenee ja kädentaito-kurssit taitavatkin olla jo aika hyvin koossa. Taideaineiden kanssa on vielä säätämistä, mutta valmista tulee varmasti ja osa ilmoittautumisista alkanee jo elokuun puolella.

Mutta nyt on juhlan järjestelyjen aika ja sitten ensi viikolla juhlat. Kuvassa Hannelen kutoma Myrna-liina merseroidusta puuvillasta. Minun pitää kyllä tyytyä vain Myrna-kuppeihin, kun tuo Hannelen  liina on ihan uniikki ja ainutkertainen! Ja sai paljon kehuja näyttelyssä- tietysti.

8. toukokuuta 2012

Hyvä Suomi !

Kevätaurinko on lämmittänyt tänään Loimaalla oikein komiasti. Pelloilla on jo viikon ajan pölissyt traktorit kylväen uutta kotimaista satoa. Opistojen satoa on nähty kevätnäyttelyssä ja toivottavasti kylvöt, eli innostuksen istuttaminen uusiin ja vanhoihin opiskeljoihin on tehty oikeaan aikaan ja syksyllä nähdään taas innokkaat käsityön ystävät opistomme ryhmissä!

Turun työväenopiston kankurit ja käsityön ystävät kävivät tänään "luokkaretkellä" kutomollamme Vesikoskitalossa. Murkinakahveitten jälkeen he tutustuivat Loimaan koulun 100-vuotta kulttuuria- näyttelyyn. Pienen kaupunkikierroksen jälkeen he palasivat vielä katsomaan pukuesitystä. Kiitos käynnistä ja  toivottavasti "kulttuurivaihtomme" jatkuu edelleen ja paranemisia Anna-Liisalle.
Loimaan ammatti- ja aikuisopiston kulttuurialan opiskelijat ja opettajat ovat luoneet hienon näyttelyn ja historiakatsauksen niin sisustukseen kuin vaatemuotiinkin. Kannattaa tulla katsomaan varsinkin pukuesityksen aikaan. Näyttely on auki sunnuntaihin asti.


Suomen lätkäpeli Sveitsiä vastaan alkaa ihan näillä minuuteilla...

Laitan tähän vielä muutaman kuvan onnistuneesta kevätnäyttelystämme. Novitan ohjeen mukaan neulottu Suomi-pipo on nyt enemmän kuin ajankohtainen. Kevät oikuttelee sen verran, että ainakin aamuisin saattaa pakkanen yllättää. Mutta jos heräilee vasta kahdeksan, yhdeksän aikoihin niin kuin allekirjoittanut- aurinko lämmittää jo komeasti. Kymmenen maissa voi jo nostaa samettikukan taimet aurinkoon lämmittelemään ja vahvistumaan.


Ryijy liekeissä

Kevät-talven uskaliaimpiin kutomisurakoihin kuului tämä Liekki-ryijyn suunnittelu ja kutominen. Sen verran taitavia kutojia kuitenkin ryhmistämme löytyy, että tämäkin komistus tuli valmiiksi ja lankasekoituksien, luonnosten ja ahkeran kutomisen lopputulos oli kaiken kansan nähtävillä Heimolinnassa. Hyvä Lilli!


Viuhkanappiommel

Näppäilin pikkukamerallani kymmeniä kuvia Heimolinnassa. Vapun aikaan sitten ryhdyin purkamaan kuvasaalistani. Vaikka näyttelyä rekensimme neljä päivää ja sitten vielä olimme valmiissa näyttelyssä paikalla kolmena päivänä, kaikkea silti tullut nähtyä. Nämä tossun napit jäi melkein huomaamatta. Vasta rajatusta kuvasta huomasin nappien ompelun. Katsokaa miten hauskat viuhkat ommel saa aikaan! Kaikkea sitä ihminen keksiikin. Olisikohan Leenalla ollut sormensa pelissä?

2. toukokuuta 2012

Loimaalla osataan myös villapalloilla


Kevään kunniaksi villaiset joulupallot



 Auringonpaistetta ja nyplättyä pitsiä


Tilkkupeitto metsästäjälle, huomaa aurinkovärjätyt karhut, hirvet ja sorsat...


Kankurin erottaa kaukaa. Ihanaa perinteistä kudontataitoa oli ihana esitellä yleisölle!


 Nuoren tytön taidonnäyte ja oikeassa alakulmassa pallovirkkausta


Ja kauniiksi lopuksi tällä kertaa värjäyskurssin satoa!