18. heinäkuuta 2013

Äärestä toiseen

Niin voivat olla ääripäät toisiaan lähellä. Musta ja värikäs, kylmä ja kesä, laiska ja ahkera. Näillä sanoilla johdatan teidät tämän viikon tapahtumiin...

MUSTA-VÄRIKÄS
Olen nyt tehnyt elämäni ensimmäisen yritelmäni kirja-arvostelusta.
Kirja on ihana Tintentanz, kieli saksa ja kuvitus ankaran kaksivärinen, mustavalkoinen melkein kokonaan. Saksan kieli ei kovin hyvin muistu mieleen 35 vuoden takaa, mutta kuvat ovat kansainvälisiä ja näkyvät myös suomeksi. Kalligrafisen löytöni ostin Lontoosta ja jaksan vaan ihmetellä miten hieno kirja minulla onkaan! Arvostelun voi ehkä lukea tulevasta Sulkasesta.

Tämä toinen alla oleva värikylläinen kuva on Dublinista, mahtava tuoksu ja iloiset värit. Kauppa oli  täynnä saippuaa, kilokaupalla tai valmiina paloina, käärittyinä kauniisti tai sujautettuna pussiin. Kyllä maailma tarjoaa ihmeitä maalaistytölle.


     Tintentanz!                                                     Saippuakauppa

LAISKA - AHKERA
Olen viettänyt muutaman päivän mökillä tehden värikurssimme tehtäviä, opiskellut luonnonväreillä värjäämistä, värein historiaa ja poiminut tien varrellta pietaryrtin kukintoja. Ja sitten kuunnellut Agatha Christien Idän pikajunan arvoitusta äänikirjana. 


KYLMÄ JA KESÄ
Ja lopuksi sää. Heinäkuun puoliväli, kesä vasta puolessa ja Keiteleellä karmea tuuli, vaahtopäät järvellä ja +10,3 astetta!!!! Ja mökissä takassa palaa ilosesti puut ja mieli lämmin, hellä on joka ihmisellä...



10. heinäkuuta 2013

Kesän kursseja


Vanhan Elmiiran pikavärjäyskurssi eilen Vesikoskenkadulla

Kesällä voi olla todellakin otollinen aika kurssittaa itseään. Kädentaitokursseja järjestään Loimaallakin useissa eri paikoissa. Kesäisin tarjonta tosin hiljenee, vaikka innokkailla kurssilaisilla  olisi juuri nyt aikaa hankkia uusia harrastuksia tai muuten vaan tutustua johonkin uuteen...

Olen laittanut Loimaalle kahden muun kutojan, Jaana Salosen ja Tiina Raumolinin  kanssa, pikku kaupan, jossa myymme Loimaalla valmistettuja kädentaitotuotteita, kudonnaisia, tilkkutöitä, käsinsidottuja kirjoja, kortteja, kalligrafiaa jne. Järjestämme  pieniä kursseja kaupassa ja myös asiakkaiden  luona.

Vanhassa Elmiirassa on ollut tällä viikolla virkkaustuokioita, joissa tutustutaan mm. krokotiili-, pallo-, puikko ja neliövirkkauksiin. Ja tarjontaa pyritään järjestämään asiakkaiden kiinnostuksen mukaan. Eilen aurinkoisen kelin myötä värjättiin vanhoja lakanoita ja verhoja reaktiiviväreillä. 

Vanhan Elmiiran väki kurssittaa halukkaita myös muualla. Kesän tarjontaa voi tutkailla vaikkapa Loimaan evankelisen kansanopiston sivuilla. Jaanan punontakurssi ja Tiinan kirjansidontakurssi ovat erinomaista kesälomahommaa ja kansanopiston tarjoamat puitteet ja palvelut ovat ihan omaa luokkaansa! Viikon irtiotto ja toiminnallinen loma, jonka aikana voi keskittyä vaan tekemiseen on loma parhaasta päästä.
Syyskuun alussa alkaa opistolla myös uusi tekstiililinja. Kolmen kuukauden aikana tutustutaan mm. kudontaan kangaspuilla ja ilman, värjätään kuteita ja lankoja, punotaan ja tilkkuillaan. Kannattaa kysyä kansanopistolta lisää! www.leko.fi

Elokuun lopulla alkaa Loimaan ammatti- ja aikuisopiston kulttuurialalla Ylistaronkadulla Kasviväripainantakurssi. http://www.loimaa.lskky.fi/koulutustarjonta. Siellä keitetään kotimaisista kasveista, lehdistä ja puunkuorista väriliemet ja valmistetaan väripastat, joilla sitten kuvoidaan maalaten ja painaen yksilöllisiä kankaita! 

Loimaan työväenopiston uusi opinto-ohjelma on luettavissa  https://www.opistopalvelut.fi/loimaa/index.asp
Sieltä löytyy vanhoja tuttuja ja monenmoista uutta. 

Mukavaa kokemista ja näkemistä kesän ajaksi. 

5. heinäkuuta 2013

Heinäkuun hulinat

Pieniä tunnelmia heinäkuun iloksi. 




Alimmaisessa kuvassa Milja-kaitaliina ja yläkuvassa varpaat...

KodinPellervosta löytyy liinan ohje...