11. heinäkuuta 2015

Jacques Questeau sohvallani


Sama sohva kuin eilisessäkin kuvassa. Stailasin sen nyt uudelleen. En tällä kertaan uusilla tyynyillä, kuten alan TV-ohjelmissa suositellaan, vaan jälleen kerran keskeneräisellä käsityöllä! Ja koko sohvan olemus ja ilmapiiri on muuttunut! Raikas musta antaa sohvalle ryhtiä ja luo mukavan kontrastin vaalean vihreälle raitakankaalle....
Käsityö on "Jacques Questeau"-pipo, 50 grammaa lankaa on nyt neulottu ja toinen kerä odottaa. Kohta pääsen kaventamaan ja siitähän tuon pipon juuri tunnistaakin. 
Calypsona on soutuvene rannassa...


Batman on myös kokenut uusiutumista eilisestä. Tämä tummasilmä sulostuttaa iltaani tänään. Ei huono. Arja-tädin tavoin voisin katsoa taikapeiliin ja kysellä: ja kenetkähän näen ensi kerralla!

Siis: muistaako kukaan Arja-tätiä????

10. heinäkuuta 2015

Kesällä


Viime viikolla tein uusia kukkakortteja kauppaani. Muutamat näyttivät ruusuilta, suuri osa oli kuitenkin ihan mielikuvituskukkia. Ja kaikki takuuvarmasti ainutkertaisia.


Lähdin opintomatkalle kesämökin rauhaan. Otin kirjat ja kamppeet mukaani ja tarkoitus on tutustua kirjoituksen historiaan ja vieläpä saada aikaiseksi kunnon essee aiheesta.... Ulla Lampisen riimukirjoituksiinkin ehdin tutustua. Joskus vielä uskaltaudun kokeilemaan.


Iltayhdeksältä päätin asettua mukavasti sohvalle Batman- elokuvaa katsomaan. Mökkisisustuksen tyyliä edustavat tässä Ikean valaisin, Virttaan huutokaupasta huutamani ryijy ja pojan rippijuhlaan verhoilemani sohva. Niin houkuttelevaa. Onneksi sohvia on kaksi, jos joskus täällä majailisi joku toinenkin. 


Mielestäni sohvalla kuuluu olla ainakin yksi keskeneräinen käsityö. 
Muuten sohva ei ole uskottavan oloinen. Mukaani lähti kolme käsityötä; tässä Katian Darling-sukkalangasta muodostuu vähitellen huivi, hihatin tai ...


Batman forever!
Batmania seurasin jo 60-luvulla, niitä jaksoja, joita nytkin taidetaan esittää jollain kanavalla...


Nyt on pakko laittaa kaikkiin elokuviin romantiikkaa...


toisaalta, kyllä sen sietää.