1. joulukuuta 2011

Koiran vaatteita ja uusia loimia


Haalari koiralle ?
Näinä aikoina joululahjavalmistelut ovat kuumimmillaan. Opena sitä saa olla kymmenien ja taas kymmenien joululahjojen synnytyksessä mukana. Viime viikolla saimme nauraa vedet silmissä, kun kuvittelimme sitä onnellista koiraa, joka saa kuvassa olevan villahaalarin! Kuvassa haalari on vielä vähän kesken, olkaimet on ompelematta, mutta puntit näyttää jo melko valmiilta. Koukkuamalla tehty koirahaalari on varmaan jouluaattona pikkukoiran paras joululahja. Haluaisimme kovasti nähdä "kotivideon" siitä, kun haalaria puetaan koiralle...

Puista pois ja uutta tilalle

Keskiviikkona Vesikoskitalon kutomossa valmistui kaunis juutti-paperinarumatto. Tuskin on tuoli jäähtynyt edelliseltä kutojalta, kun uutta lointa ryhdyttiin laittamaan. Tällä kertaa pöytäliinaloimi merseroidusta puuvillalangasta. Opiston ryhmät jäävät joululomalle ja seuraavan kerran kokoonnutaan vasta tammikuussa Loppiaisen jälkeen. Mutta ei kutojia sillä lailla voi jättää - ilman loimia! Ei tietenkään. Nyt kovalla kiireellä jokaiselle riittävästi puuhaa tammikuulle asti. Ihmeellistä kyllä nämä opiskeljat ehtivät tehdä ne piparit ja tortut, siivoukset ja askartelutkin vielä ihan ajoissa. Ajankäyttö on taitolaji.

Mutta vielä tapahtuu opistollakin. Joulupajat esittäytyvät ensi viikolla ja ainakin Laaksosen Päivin Jouluisia tilkkutöitä-kurssilla on vielä tilaa. Ihania uusia ideoita tilkkuiluun luvassa, ehtisinpä mukaan itsekin! Korttipajaankin taitaa vielä mahtua, mutta saippuat ja enkelit ovat jo täynnä.

Joulukalenterin ensimmäinen luukku on tänään avattava, pitänee vain ensin löytää se yläkaapista. Siellä jossain on sellainen kestoversio, jossa on jokaiselle päivälle mietelause. Mutta nyt ei ehdi. Ehkä sitten ehtoolla töitten jälkeen. Se onkin parasta mietelauseaikaa... Hyvää joulukuuta kaikille.

Ei kommentteja: