25. helmikuuta 2012

Lomaillen Loimaalla


Minkähän tekosyyn keksisi. Vai jättäiskö keksimättä. Joka tapauksessa viimeisestä jutustani on jo omasta mielestäni luvattoman pitkä aika. Kevään tulo on jo ihan selvä. Helmikuu taittuu kohta maaliskuulle ja siinä sanassa on se sellainen lataus, että mämmi, keltainen, pajunkissa, ikkunanpesu, aurinko ja autokuume!
Luulen selviäväni vielä tästäkin keväästä ilman suuria vammoja ja ainakin ikkunanpesu ja autokuume on helposti taltutettavissa.

Tällä viikolla opistomme on lomaillut. Suuri osa opettajista pitää paussia ja ensi viikolla alkaa se viimeinen rutistus ennen kesälomaa. Keväällä on tulossa muutama herkkupala käsintekijöille: kevättilkkuilua, mosaiikkia ja kevätpunontaa. Viikonlopun kurssit valmistavat hetkessä kevään odotukseen ja piristävät niin mieltä kuin kotiakin! Ilmoittautukaa nyt ihmeessä. Tai netissä.

Itse kävin virkistäytymässä Valkeakoski-opiston kurssilla parina viikonloppuna. Kankaisten kirjojen tekeminen oli aluksi aikas tahmeaa , eikä oikein saanut ideasta kiinni, mutta sitten siihen ihan hurahti. Nyt pitäisi vaan saattaa keskeneräiset loppuun, jotta voisi innostaa kirjojen tekemiseen oman opiston väkeä. Jos ei nyt niin aikanin ensi kaudella.

Ja se ensi kausi onkin mielenkiintoinen. Muutoksia taas ja epävarmuutta. Mutta sitä kai tämä elämä on. Sen sietäminen on oma taiteenlaijnsa. Mutta olkaa huoleti, meillä ei sentään kutojia heitetä pois opistosta, niin kuin Turussa tuntuu olevan meininki! On se merkillistä, miten kaikki voidaan muuttaa euroiksi ja neliöiksi. Miten on luettavissa ja tilastoitavissa hyvä olo, vireys, yhteisöllisyys, kestävä kehitys, kauneuden taju, inspiraatio, haasteellisuus ja hyvä seura? Sen lisäksi, että tätä kaikkea tarjoavat opistojen kurssit, kädentaitojen kurssilla saadaan vielä kauniita tuotteita aikaiseksi. Voi jospa saisimmekin kaupunkien päättäjiä kursseille ja tajuamaan, että teemme tärkeää työtä... Heitä kiinnostavat enemmän neliöt ja eurot. Ymmärtäähän sen, että niistä taytyy pitää hyvä huoli, mutta joskus päätöksiä tulee varmaan tehtyä, tietämättä niiden vaikutusta ihmisen ja kuntalaisen hyvinvointiin. Kaikkea ei voi mitata. Mutta mittaan silti omalla asteikolla 1-10

Talviloman pituus 10
Vaikuttavuus 10
Euroja 2
Inspiraatioaste 8
Vireys 5
Yhteisöllisyys 8
Kestävä kehitys 5
Haasteellisuus 6
Kauneuden taju 9

Tänä iltana Midsommerin murhat ja jotain pientä kirjan ompelua sohvalla! Toinen vaihtoehto olisi Hurrikaanien peli, mutta semmoinen yhteisöllisyys ei sovi tähän loman loppuun, ehkä sitten loppupeleissä....


Poppanaa ja helmiä


Vanhan mallin mukaan tehdään keinutuolinamattoja

Maanantaina innolla taas töihin. Silloin on loma tehnyt tehtävänsä ja kevät saa tulla.

2 kommenttia:

Tarja Siik kirjoitti...

Mukava blogi teillä !
ryhdyn seuraamaan tekemisiä.
Itse harrastan kangaspuilla kudontaa.
Erityisen kaunis tuo "helmipoppana"

yt. Tarja

maija kirjoitti...

Kiitos kommentista! Yritän laittaa uusia juttuja noin viikon välein, mutta aika on niiiin kovin rientävää! Juuri kun pitkät kurssit kääntyvät lopuilleen, alkaa kurssilaisten "loppurutistus" ja uusia loimia laitetaan hurjaa vauhtia! Kuvailen ja kirjoittelen pian lisää. Ja huom kaikille: Loimaan opiston kevätnäyttely pidetään Heimolinnassa huhtikuun 21.-23. päivinä. Siihen mennessä on kaikki päärmeet kunnossa ja työ silitetty paraatikuntoon!