23. maaliskuuta 2014

Haikeutta no 1


Kankurin kangasnäytteitä mm. vällynpäällisestä ja verhokankaasta

Valitettavasti en ole vieläkään löytänyt rakasta Canoniani. Uudet kuvat odotuttavat ja kevään ihme taitaa jäädä kokonaan kuvaamatta. Mukavaa, että on jo maaliskuun loppupuoli menossaan. Takatalvi koettu ja nyt voidaan ihan oikeesti olla kevättuulella.
Opistojen työkausi alkaa olla lopuillaan ja Loimaalla suunitellaan jo kovaa vauhtia kevätnäyttelyä. Heimolinnaan kootaan taas komea näyttely opiskelijoiden työkauden aikana valmistamista töitä.
Pientä haikeutta tulee olemaan, sillä tästä tulee se viimeinen näyttely itselleni. Ensi työkaudella ryhmissä on uudet tuulet ja uudet opettajat. Noh, onneksi opistossamme on hyviä ja kokeneita opettajia ja suon todellakin, että he saavat jatkaa kädentaitoryhmissä jatkossakin. Tutun ja tunnetun opettajan johdolla on mukava tehdä töitä, porukka auttaa samalla uusia tulemaan mukaan ja niin syntyy itsestään "tunnelma", joita ryhmissä usein kiitellään. Tunnelman luojana ja inhimillisellä otteella on merkityksensä.
Tapasin eilen Turun Kädentaitomessuilla käytävillä paljon tuttuja ja ainakin Mäkelän Airan tapaaminen vuosien jälkeen nostatti  tunteet pintaan. Paljon koettiin yhdessä Alastarolla kudontapiireissä vuosien varrella Aira jäi eläkkeelle, sai lastenlapsia, kutomo paloi, kudottiin jälkipolvelle rippilahjoja, shaaleja ja liinoja, Aira muutti kylälle.... Semmoisia tarinoita on kymmeniä.
Haikeutta silmässä, mutta myös ihan kamalasti kiitosta kaikille! Enää en muista mitä minulle koulussa opetettiin. Tuo kaikki on sopivasti sotkeutunut opiskelijoiden ja kutojien antamiin oppeihin ja käytäntö on ohjannut meitä upeisiin kokeiluihin ja onnistumisiin ja myös epäonnistumisiin.

Koska uusia kuvia ei nyt tule, esittelen teille viimekertaisen VÄV-messujen satoa Boråsista. Tämä myös siksi, että syyskussa Loimaan Seudun Kotietollisuusyhdistys ry. järjestää matkan Väv- messuille, tällä kertaa Uumajaan. Ihanat messut, joissa keskitytään olennaiseen, eli lankohin, kudontaan, kirjontaan ja neuleisiin. http://umea2014.se/2012/06/stor-vavmassa-i-umea-2014/lankoja,lankoja....


silkkiä ja paperia


neuleohjeita, -paketteja


matonkuteita, ruotsalaisrouvia, kahvia ja baakkelsia


miten tää on tehty...?


ruutuja ja neliöitä, koukkuja ja puikkoja...


ihania kirjontatöitä ja -paketteja


pöllöjä jo silloin !

Kohta on ihan pakko löytää se kamera! Muuten menee ihan vanhan muisteluksi koko blogi.

4 kommenttia:

Kesänaapuri kirjoitti...

Hei! Onko tuo messumatka avoin kaikille, vai vaan yhdistyksen jäsenille? Alkoi kiinnostamaan, ja olisi kiva tutustua muihin loimaalaisiin käsitöiden tekijöihin, kun en oikein opistojen kursseille kerkiä...

Maija kirjoitti...

Kyllä, kyllä. Messumatka on kaikille avoin ja yhteyttä voi ottaa suoraan osoitteeseen: kaija.saikkonen@lskky.fi
Reippaasti mukaan vaan, Vaasasta Uumajaan ja näkemistä ja kokemista on varmasti. Kaija laittaa kaikille halukkaille alustavan suunnitelman sähköpostitse.

Kesänaapuri kirjoitti...

Hieno homma! Laitan postia :)

Anonyymi kirjoitti...

Kivoja kangasnäytteitä!