28. tammikuuta 2015

Värikästä vuoden alkua

Uusien sisustus- ja tekstiiliopiskeljoiden värisommittelua

Nyt alkoi ympäristön paine olla jo sitä luokkaa, että oli ryhdyttävä toimeen ja kirjoittamiseen. Joulukuinen kalenteriähky alkaa jo hellittää ja olen ehtinyt totutella  arki-iltojen ihmeelliseen maailmaan kotosalla. Ainakin muutama vuosi sitten oli suurta muotia "kotoilla". Aina pikkuisen jälkijunassa tulevan on pysyttävä kelkassa ja viimeistään nyt opeteltava kotoilemaan.
Pientä viritystä on ollut kutomisen saralla, koulutehtäviä eli kirjainten ja musteen kanssa on taisteltu - ja aikansa sekin ottaa, että näillä kymmenillä tulee toisen kerran mammaksi!
Eli vaikka juttuja ei blogiin asti olekaan tullut, tapahtumaa on riittänyt tammikuussa.
Värisommittelun tunteja olen saanut pitää Ylistaronkadulla tammikuussa aloittaneille sisustus- ja tekstiilialan opiskelijoille. Kollaasien jälkeen teimme väriympyrät, vastaväri- ja valööriharjoitukset ja tänään ratkaisimme sudokutehtäviä erilaisten väririnnastusten avulla. Luokassa oli välillä aivan hiirenhiljaista, kun aikuisopiskeljat keskittyivät vesiväreihinsä. Tämmöiseen pimeään vuodenaikaan värien kanssa makustelu toimii myös terapiana, tai sitten vaan tuntuu, että värillä on väliä.

Helmikuu on jo melkein  kevättä, ainakin päivät ovat selvästi pidentyneet ja aurinko tulee sieltä taas....

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Värillä on väliä ;)!
Sun blogi on niin "Maijamaisen" hyväntuulista luettavaa...piristävää :)!
Värikästä viikonlopun jatkoa :)!