5. huhtikuuta 2012

Pääsiäistervehdys


Viime kesän viettivät paavalinkukkani Vesikoskitalon ikkunalla. Täysin hoidotta ja ilman vettä. Kevätkudonnan jälkeen heitä ei kukaan hoitanut. Syksyllä meitä odotti lohduton näky. Ruskettuneet kuivat kukat ja harmaat lehdet kertoivat karua tarinaa heitteille jätetystä kukkaloistosta. Mutta mutta. Sitkeällä kastelulla, iloisella puheesorinalla ja taukoamattomalla kangaspuiden kolinalla kukat lähtivät uuteen kukoistukseensa. Ja nyt, kun kevätkudonta taas alkaa ovat ruukut täynnä sinisiä mahtavan kokoisia kukkia. Melkein juhannukseen saakka kestävä kudontakurssi ja sen innokkaat opiskelijat varmaan muistavat hoitaa ja kastella näitä samettilehtisiä vaatimattomia kukkia. Ja kuka tietää, mitä meitä odottaa syyskuussa, kun taas uudet kurssit alkavat. Vesikoskitalo on hieno paikka harrastaa, ihania valoisia tiloja löytyy monelaisille harrastuksille. Kutomon yläkertaan pääsin kurkistamaan tiistaina ja aah! miten upeat tilat sieltä saisikaan taide- ja taitoaineiden opetukseen! Jospa saisi toivoa...Ja sitten vielä tänä keväänä Vesikoskitalo tarjoaa upeat puitteet Loimaan koulun 100-vuotisjuhlanäyttelylle. Siitä varmaan lisää myöhemmin.


Tässä Raijan urakka tältä keväältä. Komea villakudos, joka jonain päivänä valmistuu matoksi tai kahdeksi. Tekniikkana se norjannukkamatto, jota näillä kulmilla on yli kaksikymmentä vuotta kudottu aina vaan... Ja jokainen on ollut valmiina kaunis, vaikka tässä ykkösvaiheessa ei aina usko ole riittänytkään. Tänäkin keväänä näyttelyssä tulette näkemään useita norjannukkamattoja. Näyttely rakennetaan tänä vuonna Heimolinnaan ja vielä ei ihan ole selvillä miten, mutta varmasti taas kauniita töitä useita satoja on katseltavissa. 


Tältä näytti Heimolinnan sali viime perjantaina, kun kävimme tilaan tutustumassa. Pientä asennemuutosta ja luovia ratkaisuja, ja kas! Näyttely on taas kaiken kansan nähtävillä.

Mutta nyt rauhoittukaamme pääsiäisen viettoon. Nautitaan auringosta ja ihmetellään mahdollisia viimeisiä lumihiutaleita, toivotaan matkailijoille hyviä kelejä ja kotiin jääville auringonpaistetta. Ja nyt mämmille.

1 kommentti:

Magedin kirjoitti...

Huhtikuu on hienoa aikaa, kun pääsee katsomaan talven aikaansaannoksia!Ehdottomasti tulen katsastamaan Loimaan näyttelyn ja tulevana viikonloppuna plus maanantaina pääsee jo tutustumaan Huittisten vastaavaan näyttelyyn.