6. maaliskuuta 2013

HYVÄ!


Pätkätyöläinen tämäkin


Tiättekste misä mää oon hyvä? Mää oon hyvä pätkätöissä. Mulla on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus pätkätöistä ja olen ylpeä siitä. Jos pätkätyön tekijöiden listaus jossain tehtäis, mää olisin varmaan aika korkealla siinä listassa. Kokemus sinänsä ei näissä hommissa taida olla kovin imartelevaa, mutta kukas sitä kissan häntää nostaa, jos ei kissa itte?

Viime aikoina olen erikoistunut pätkämattojen suunnitteluun. Vesiksokitalon kutojien kanssa ollaan saatu komeita tuloksia aikaan vanhoista matonkuteista. Kaiken maailman flanellipaidat, pyjamanhousut, verhokankaat ja kripleenemekot on saanut kyytiä, kun kutojat pläiskivät krottia viriöihin! Ihania tuloksia voi ihailla taas huhtikuussa  opiston kevätnäyttelyssä.

Muitakin pätkätöitä olen tehnyt. Toisena esimerkkinä voisi mainita pätkävärjätyt langat ja kankaat. Voi miten komeita tilkkutöitä ja villasukkia saa aikaseks itte värjäämistä langoista. Novitan Seiskaveikkaa ja Nallea voi ihan komeasti värjätä vaikka kevään värjäyskurssilla ja tulla sitten syksyllä tekemään valmista. Panes kattoin vielä uudestaan kevään ohjelma ja ilmottaudu Lapidus-hallin värjäsykurssille, joka alkaa 11.4. klo 17.

Mukavan pätkän hommia sain myös Loimaan "krottikoululta". Krotti ei ole haukkumasana, vaan arvostettu nimi alueen vanhimmalle ammatilliselle koululle, joka siis täytti 100 vuotta syksyllä. Juu. Samainen koulu, josta olen ensimmäisen ammatillisen koulutukseni saanut viime vuosituhannella tosin... Nyt on hauska seurata kaksinkertaiseten sidosten suunnittelua ja ideointia opiskelijoiden kanssa. Siellä syntyy kulttuurin soveltamista semmoisella vauhdilla, että pätkissä menee omakin ajatus ajoittain!

Aurinko paistaa komeasti melkein joka toinen päivä. Kauhia se olsikin jos koko ajan paistais, kun pimmeeseen on totuttu! Pätkätöitä tekee sekin.


Liisan pätkämatto

Kaunista kevättä lukijoilleni.

3 kommenttia:

Kesänaapuri kirjoitti...

Kiinnostaisi tuo värjäyskurssi, mutta löysinköhän netistä jonkun vanhentuneen kevätohjelman, kun siinä oli alkamisaika klo 18? Ja oppituntejakin mainitaan olevan 36, mut aikataulusta laskemalla en saanut kuin 15 h (5 x 3 h). Mutta jokatapauksessa taidan ilmoittautua kurssille, kun se on juuri sopivan lyhyt, itsellä kun ei ole mahdollisuuksia tulla kerran viikossa monen kuukauden ajan harrastamaan mitään. Muitakin käsityökursseja olisi kiva saada tälläisessä kompaktissa muodossa :)

Maija kirjoitti...

Juu. Ajankohtaa on muutettu muutaman kerran... Anteeksi vaan kaikille. Mutta nyt tuo alkamisajankohta on oikein ja muut ehtoot ovat perjantai, maanantai, tiistai, keskiviikko ja torstai. Aloitellaan viideltä ja lopetellaan yhdeksältä. Lämpimästi tervetuloa värien maailmaan!

Magedin kirjoitti...

Juu hyvä Pätkä-Maija! Pätkyys vaatii kanttia, ei kaikilta luannistu, respektiä kaikille pätkätyöläisille. Varsin omituista onkin tämä vakiduunarin olomuoto. En meinaa millään vieläkään osata luottaa siihen, että tämä jatkuisi loputtomiin. Terv. nimim. Epäluuloinen ex-pätkäläinen