18. heinäkuuta 2013

Äärestä toiseen

Niin voivat olla ääripäät toisiaan lähellä. Musta ja värikäs, kylmä ja kesä, laiska ja ahkera. Näillä sanoilla johdatan teidät tämän viikon tapahtumiin...

MUSTA-VÄRIKÄS
Olen nyt tehnyt elämäni ensimmäisen yritelmäni kirja-arvostelusta.
Kirja on ihana Tintentanz, kieli saksa ja kuvitus ankaran kaksivärinen, mustavalkoinen melkein kokonaan. Saksan kieli ei kovin hyvin muistu mieleen 35 vuoden takaa, mutta kuvat ovat kansainvälisiä ja näkyvät myös suomeksi. Kalligrafisen löytöni ostin Lontoosta ja jaksan vaan ihmetellä miten hieno kirja minulla onkaan! Arvostelun voi ehkä lukea tulevasta Sulkasesta.

Tämä toinen alla oleva värikylläinen kuva on Dublinista, mahtava tuoksu ja iloiset värit. Kauppa oli  täynnä saippuaa, kilokaupalla tai valmiina paloina, käärittyinä kauniisti tai sujautettuna pussiin. Kyllä maailma tarjoaa ihmeitä maalaistytölle.


     Tintentanz!                                                     Saippuakauppa

LAISKA - AHKERA
Olen viettänyt muutaman päivän mökillä tehden värikurssimme tehtäviä, opiskellut luonnonväreillä värjäämistä, värein historiaa ja poiminut tien varrellta pietaryrtin kukintoja. Ja sitten kuunnellut Agatha Christien Idän pikajunan arvoitusta äänikirjana. 


KYLMÄ JA KESÄ
Ja lopuksi sää. Heinäkuun puoliväli, kesä vasta puolessa ja Keiteleellä karmea tuuli, vaahtopäät järvellä ja +10,3 astetta!!!! Ja mökissä takassa palaa ilosesti puut ja mieli lämmin, hellä on joka ihmisellä...Ei kommentteja: