10. heinäkuuta 2013

Kesän kursseja


Vanhan Elmiiran pikavärjäyskurssi eilen Vesikoskenkadulla

Kesällä voi olla todellakin otollinen aika kurssittaa itseään. Kädentaitokursseja järjestään Loimaallakin useissa eri paikoissa. Kesäisin tarjonta tosin hiljenee, vaikka innokkailla kurssilaisilla  olisi juuri nyt aikaa hankkia uusia harrastuksia tai muuten vaan tutustua johonkin uuteen...

Olen laittanut Loimaalle kahden muun kutojan, Jaana Salosen ja Tiina Raumolinin  kanssa, pikku kaupan, jossa myymme Loimaalla valmistettuja kädentaitotuotteita, kudonnaisia, tilkkutöitä, käsinsidottuja kirjoja, kortteja, kalligrafiaa jne. Järjestämme  pieniä kursseja kaupassa ja myös asiakkaiden  luona.

Vanhassa Elmiirassa on ollut tällä viikolla virkkaustuokioita, joissa tutustutaan mm. krokotiili-, pallo-, puikko ja neliövirkkauksiin. Ja tarjontaa pyritään järjestämään asiakkaiden kiinnostuksen mukaan. Eilen aurinkoisen kelin myötä värjättiin vanhoja lakanoita ja verhoja reaktiiviväreillä. 

Vanhan Elmiiran väki kurssittaa halukkaita myös muualla. Kesän tarjontaa voi tutkailla vaikkapa Loimaan evankelisen kansanopiston sivuilla. Jaanan punontakurssi ja Tiinan kirjansidontakurssi ovat erinomaista kesälomahommaa ja kansanopiston tarjoamat puitteet ja palvelut ovat ihan omaa luokkaansa! Viikon irtiotto ja toiminnallinen loma, jonka aikana voi keskittyä vaan tekemiseen on loma parhaasta päästä.
Syyskuun alussa alkaa opistolla myös uusi tekstiililinja. Kolmen kuukauden aikana tutustutaan mm. kudontaan kangaspuilla ja ilman, värjätään kuteita ja lankoja, punotaan ja tilkkuillaan. Kannattaa kysyä kansanopistolta lisää! www.leko.fi

Elokuun lopulla alkaa Loimaan ammatti- ja aikuisopiston kulttuurialalla Ylistaronkadulla Kasviväripainantakurssi. http://www.loimaa.lskky.fi/koulutustarjonta. Siellä keitetään kotimaisista kasveista, lehdistä ja puunkuorista väriliemet ja valmistetaan väripastat, joilla sitten kuvoidaan maalaten ja painaen yksilöllisiä kankaita! 

Loimaan työväenopiston uusi opinto-ohjelma on luettavissa  https://www.opistopalvelut.fi/loimaa/index.asp
Sieltä löytyy vanhoja tuttuja ja monenmoista uutta. 

Mukavaa kokemista ja näkemistä kesän ajaksi. 

Ei kommentteja: