24. joulukuuta 2020

24. luukku

 

Hauskaa Joulua Teille kaikille!

Kiitos taas tästä joulukalenterikaudesta. Viimeiseksi kortiksi valitsin tämän vanhimman kortin, jonka sain tätä kalenteriani varten (kiitos äiti !). Se on kirjoitettu joulukuussa 1929 ja lähetetty Hämeenlinnasta. Kuva poikkeaa melko paljon noista pääosin 40-luvun joulukorteista, joita olen esitellyt. Tämä on niin herttaisen vanhanaikainen, että voisi olla uudelleen muodissa. Kortti on nuhraantunut 90 vuodessa, mutta pieniä värisävyjä voi vielä erottaa. Vaalean sinistä näkyy pojan ja äidin vaatteissa. Ja voi miten sironilkkainen tuo äiti-ihminen onkaan!

Saimme tänään viettää melko perinteisen jouluaaton. Rikollisen rajoilla, sillä koolla oli 12 ihmistä ja yksi koira. Zoom-yhteydellä olimme vielä kahteen aikuiseen ja yhteen koiraan Pohjanmaalle. Paitsi että koonpanosta saattoi pari ottaa yhteyden ihan toiselle puolelle maapalloa ja toivotella joulurauhaa myös Chileen. Turvavälit toteutuivat ja ensi jouluna halaillaan sitäkin enemmän.

Rajotuksia voi olla, lisää voi tulla, mutta tunnetta ja tunteita ei voi rajoittaa. Meille joulu tuli, niinkuin sen toivoisi kaikille tulevan. Yhdessä, lämminhenkisesti ja erilaisuuksia ymmärtäen. Terveyttä ja rauhallista joulunaikaa.

Ensi jouluun...

Ei kommentteja: