3. joulukuuta 2020

3. luukku


Tänään nukutti oikein lujasti. Uuden peittoni alla uni maistuu makealta ja herääminen tuntui todella ankealta. Tottakai tiedän, että tontut liikuu ja kurkkii ikkunoissa. Tiedän varsin hyvin, että Pitäisi-aika on juuri nyt. Pitäisi-aikaan kuuluu siivous, leipominen, korttin postitus, pakettien kääriminen, jouluvalojen virittely, enkelikoristeiden asettelu piirongin päälle jne.

Juu-u. Aloitin eilen Pitäisi-ajan. Kokosin jätepaperit ja kasan pahveja vietäväksi kierrätykseen. Siivosin työhuoneesta yhden pöydän alusen. Löysin kotiteollisuuskouluaikaiset sidosoppikokeet ja jäin niitä tarkistamaan. (mallinsovitus oli mennyt oikein!). Lisäsin muutaman epämääräisen lankakerän lasten lankakauppaleikkiin (lankakauppaleikki saa jatkua omasta puolestani joulusta juhannukseen). Ihmettelin valokuvissa näkyviä vauvoja... taitaa olla tokaluokkalainen jo, huh.

Pitäisi-aika on hienoa aikaa. Löytöjä tulee tehtyä koko ajan ja ihmettelyä riittää. Uskon vakaasti, että jouluksi tulee siistä, paketit valmiiksi ja enkelit ja tontut löytävät paikalleen. 

Sitä ennen on kuitenkin syytä kerätä voimia. Ja nukkua hyvät yöunet.

Ei kommentteja: