19. marraskuuta 2010





Kurkistus Keiteleen naapuriin

Nyt kun Loimaallakin on jo lunta maassa ja liukkaat kelit, ei viime viikonloppuinen kuva Keiteleeltä kovasti hetkeuta. Mutta silti- Suomi on pitkä maa ja maisemat ja sääolotkin ehtii vaihtua 400 kilometrinkin välillä huikeasti.



Aaltotoimikasta vipupuissa

Talven ja joulun lähestyminen pistää käsintekijät ahkeroimaan entistä tiiviimpään tahtiin. Joululahjoja valmistuu eri ryhmissä semmoista vauhtia, että kohta se varmaan tarttuu sivusta katsojaankin. Lahja voi olla iso tai pieni, pehmeä tai kova. Parasta tietysti on, että se on käsin tehty ja ajatuksella annettu.


Pannunalusia Mellilästä

Kekseliäisyyttä ja kierrätystä parhaimmillaan. Kutojat Mellilässä taikovat mitä erilaisempia pannunalusia eri materiaaleista. Pellavatutkaimet, kanukanoksat, pajut ja risut näyttävät varsin edustavilta tässä muodossa. Näitä nähdään varmaan monessa joulupöydässä...


Pikku-Petran peitto

Sitten on vielä näitä isoäitejä. Olivatpa sitten mummeja, mummuja, mammoja, isoäitejä tai mitä nimeä sitten käytetäänkin! Voi sitä onnea, kun heidän kasvoiltaan loistaa. Pienokaisille on valmistettu pipoja, villatakkeja, sukkia, peittoja, mattoja, liinoja... Näin kädentaitajat välittävät arvokasta tietoa ja taitoa eteenpäin. Ja sekä lahjan saaja, että lahjan antaja saavat hyvän mielen. Se lienee se tarkoituskin.
Ja me muut voimme lahjoa kummilapsia ja kavereita ihan yhtä hyvällä mielellä.

1 kommentti:

Magedin kirjoitti...

Olet hyvä löytämään hauskoja ja olennaisia kuvakulmia!