21. helmikuuta 2011

Talvilomaillen

Väsynyt tilkkuilija

Tällä viikolla opistossa vietetään talvilomaa. Ajattelin huokaista oikein pitkään ja virkkailla ja leivoskella kaikessa rauhassa tuijottamatta koko ajan kelloa. Loppiaisesta saakka on ollut semmoinen meno päällä, että olikin jo korkea aika rauhoittua.
Jonkin verran väsymystä oli havaittavissa opiskelijoissakin- tai ainakin tässä kuvan tilkkuilijassa! No- ei ihan totta, mutta kyllä on vaikeaa miettiä tulevan torkkupeiton värejä, jos tämmöinen kasa kauniita kankaita on mukana tilkkuryhmässä ja kuulemma kotona vielä sata kertaa enemmän. Ja kuten voitte arvata- aina jokin tietty väri puuttuu tai sitä on liian vähän tai... ja sitten päästään taas kauppaan!!!

Jafar

Jouduin itsekin kangaskauppaan pitkästä aikaa. Osallistuin penkkarivaatteen suunnittelu- ja valmistusprojektiin. Aikaa annettiin vajaa viikko ja aiheena oli Disneyn elokuvasta Alladinin pahis-kaveri, Jafar! Siinä sitten vietettiin asiakkaan kanssa muutama ehtoo taikoen vanhoista puuhenkareista sopivan levyisiä hartialaajennuksia ja riittävän liehuvaista viittaa. Viimeisenä iltana oli enää turbaani tekemättä. Mustan pipon ympärille kierrettiin mustaa kangasta. Muottina oli tietysti asiakkaan pää. Neulaa ja lankaa käyttäen turbaani valmistui. Tiimarista hankittu sulkatöyhtö kruunasi koko komeuden! Kelpasi siinä sitten lapsen hullutella pakkaspäivänä. oli kuulemma onnistunut päivä.
Monenlaisesta hommasta sitä voi itsensä löytää. Ja jokaisesta oppii jotain. Tällä kertaa päällimmäiseksi opiksi jäi, että yhdessä tekeminen on riemastuttavaa.


Afrikkalaiset kukat

Talvi jatkuu ja lomaviikolla voi tehdä kaikkea sellaista, jota ei työviikkoina ehdi tai jaksa. Tämän loman olen omistanut virkkaukselle. Kuvan mallipalat ovat jo saaneet jatkoa. Lauantain James Bond- leffan aikana syntyi melko monta palaa... Onneksi flunssa ei ole kaatanut vuoteeseen. Näin on käynyt tosi monelle näinä aikoina. Kaikille teille paranemisia ja kerätään voimia loppukevään ahkerointeja varten.

6 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Mahtava Jafar-asu! :D

Magedin kirjoitti...

Kävitkö paikallisessa kangaskaupassa vai kauempana? Muista sitten hamstrata kärtsäyspolyesteriä Tallinnasta ja tee kolvauksesta postaus ;-)!

Maija kirjoitti...

Paikallinen Kangaspeikko oli tällä kertaa paras valinta. Helppojahan nämä teatteripuvut ovat, kun ei saumanvarojen kanssa tarvitse turhia päkerrellä, eikä vetoketjuja tarvitse ommella. Lähitarkastelu voi paljastaa paljon, mutta puku toimii...
Tallinnan reissulta tuliaiset voivat olla moninaisia. Kolvaamaan pitäisi päästä pian, mutta tiesitkö, että Lontoosta (!) ostamaani kynäkolvia tarvittiin jo keittiötelkkarin korjaamisessakin! Ei siis ollenkaa turha ostos.

Magedin kirjoitti...

Respectiä kolvinaiselle! Työkalupakkisi koukuttaa kohta ukkojakin.

Anonyymi kirjoitti...

upea asu pojalla! kiitos kuvasta, Maija! tehdäänkö jo varaus tilauskirjaan ensi vuodelle?

Maija kirjoitti...

Varauskirja on täysin avoin 1.8.2011 alkaen... mietitään, mietitään. Kiitos kovasti kaikille kommentaattoreille. Kevät keikkuen tulevi- varokaa räystäitä!