2. helmikuuta 2014

Pulsvärmare ja skuggstickning

Rouva Perjantai kertoi huolensa. Hän ei oikein ymmärtänyt "positiivista kurjuutta" ja mustavalkoista "taidekuvaani". Merkillistä. Mutta ajattelin siitä sitten, että jos näinä päivinä saa kasvotusten kommentteja kannattaa kuunnella. Yleisimpiä tapoja saada kommetteja on varmaan  sähköposti, tekstiviesti, facebookissa tai meillä paikallislehden KOPIT !
Siispä kommentoin rouvalle näin blogin välityksellä: mieli oli matalalla, mutta uskon selviäväni huomiseen mennessä. Tekopirteys on sama kuin ranskanpulla. Menettelee, tekee tehtävänsä, mutta pitkälle se ei kanna.

Mutta eilen olin reipas ja  luin ruotsia. Ihanaisen inspiraatiokirjan Pulsvärmäre olen ostanut joskus Väv-messuilta Ruotsista ja nyt päätin suomentaa/selventää itselleni yhden mallin.


Kirjassa tämä tekniikka on nimetty "japansk sticning", mutta myös varjo(shadow)neuleena tunnettu. Oikeaa ja nurjaa silmukaa kahdella värillä, siinä se on, helppoa kuin heinänteko. Kirjankannessa varjoneule on toinen vasemmalta. Kirjassa on 30 erilaista pulsvärmaren ohjetta, joten jos vaikka harjoittelisi yhden per viikonloppua, hups hei- ja juhannuskin on jo mennyt!!!Jos ruotsalaisilla pulssi ja ranteet kaipaavat lämmitystä, me suomensukuiset tarvitsemme lämpöä myös ihan sormenpäihin saakka. Silvija-langasta syntyi vanttuut, joissa tavallisen joustinneuleen korvaa tämä "japansk stickning". Tuo värillinen lanka on muuten värjätty mikroaaltouunissa Virttaan käsityökahvilassa viime vuonna.
Silmukkaluku on jaollinen kuudella ja neuleeseen tarvitaan kahta väriä.

1. krs. neulo oikein koko kerros tummalla värillä
2. krs. * 2 oikein, 4 nurin* tummalla värillä. Toista *-* koko kerros
3. krs. neulo oikein koko kerros vaalealla värillä
4. krs. * 2 nurin, 4 oikein* vaalealla värillä. Toista *-* koko kerros

Neule näyttää jostain kulmasta raidalliselta ja toisesta kulmasta melkein ruudulliselta. . Tämä yllä oleva ohje on niitä yksinkertaisempia, mitä lienee, mutta elämä on. Tästä osoitteesta pääsee kurkistamaan lisää ihmetyksen aiheita

http://www.freshislefibers.com/Patterns/shadowknittinglinks.htm

Vielä tuosta postiivisesta kurjuudesta; jos joskus oikein potuttaa ja päätyy lauantaiehtooksi sohvalle lankojen sekaan, niin eiks siitäkin sentään jotain postiivista löydy? Kannattaa pakottaa ittensä joskus murjottamaan oikein kunnolla, ei tiä mimmosia vanttuita syntyis! Se siittä kurjuudesta tällä kertaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa Maija!
Osaatkos tvåändsstickning tekniikkaa? Nyt ei tarvita biisiä :)

Maija kirjoitti...

Hai sie biisinikkari. Huomasin vastakin kommenttisi. Tvåänds pistetään hallintaan, jos on tarpeen. Mutta viimeistään syyskussa, kun matkaamme Väv-messuille Uumajaan! Panes merkille ja lähde mukaan!
http://www.svenskavav.com/