19. joulukuuta 2013

Suklaakalenteri no 19


Tänään olen viettänyt aikani komerossa. Totuushan on, että jos aikoo viettää joulun komerossa... tai jos komero on täyttynyt vuoden mittaan kaikesta roinasta ja jos viisi päivää ennen joulua ei ole muutakaan tekemistä NIIIN sitten päivä komerossa on ihan aiheellista.
Voitte vapaasti valita oikean vastauksen ja keksiä uusia. Mutta juu. Siivoilin komeroa, koska tarvitsin tilaa ja järjestys ja järjestäminen toimii silloin. Yksi jätesäkillinen lähti ja tilaa tuli kalligrafian papereille ihan tosta vaan. Ihminen on kumma kapistus, nytkin löysin paljon turhaa ja valtavasti tarpeellista. Suurimmat löytöni olivat: Boolimalja, retkialusta, pääsiäsipupu, Ikean pitsiverhoa 12 metriä (á 0,65 €), jouluisia reseptejä, leipäkoneen käyttöohje ja Armas J. Pullan "Ole viisaasti höperö", sanoi vääpeli Ryhmy -pokkarin. Viimeksi mainittu taitaa mennä joulupakettiin Paavolle.
Ja hämmästyttävin jouluresepti oli Arabian Kokki-astian mukana (joskus 80-luvulta) tullut ohjevihkosessa. Suklaakohokas valmistetaan tässä Tapio Yli-Viikarin suunnittelemassa erikoiskeraamiikka-astiassa. Astia kestää uunia, avotulta, mikroaaltouunia, konepesua ja pakastamista. Tämmöinen pitää joka tytöllä olla.

Suklaakohokas Kokkipadassa

100 g voita
100 g vehnäjauhoja
175 g sokeria
5 dl maitoa
8 munaa
25 g kaakaojauhetta

Sulata voi Kokki-padassa, lisää jauhot ja maito vähitellen hyvin sekoittaen tasaiseksi seokseksi. Lisää sokeri. Jäähdytä. Vatkaa joukkoon kaakao, keltuaiset ja lopuksi varovasti kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset. Kaada taikina hyvin voideltuun Kokki-pataan. Paista 175 asteessa 45 minuuttia. Älä avaa uunin suuluukkua ennenkuin puolet paistoajasta on kulunut. Tarjoa lisänä vanilijalla maustettua jääkylmää kermavaahtoa.
(6 annosta- 2,25 litra Kokki-patakattila)

En sitten kokeillut, kun kotona oli vain kaksi ihmistä ja illalla sain vielä nauttia Loimaan ammatti- ja aikuisopiston kulttuurialan valmistuvien artesaanien joulujuhlasta. Oikein lämminhenkinen joulujuhla. Kukituksia, ilon kyyneliä, haikeutta ja uusi kyltti tekstiiliosaston oveen! Kiitos valmistuneille artesaaneille ja onnea kädentaitojen uusille ammattilaisille.

Tämä ilta päättyy Maraboun Mint krokanttiin! Kohokas valmistuu sitten joskus....1 kommentti:

Hannele kirjoitti...

Hyvää Joulua sinne Loimaalle!