7. joulukuuta 2013

Suklaakalenteri no 7


No niin. Ensimmäinen viikko suklaakalenterista on täyttymässä ja on ensimmäisen valkosuklaan aika. Tobleronen 400 gramman pakkaukset ovat laivojen taxfree-pakko-ostoksia. Ota kolme, maksa kaksi! Tumma ja vaalea Toblerone saavat jäädä ihan rauhaan, tykkään vaan tästä valkoisesta hunajan ja mantelinougatin liitosta. Täytyy kyllä myöntää, että yksikin kolmio -vuorenhuippu- on melkoinen imeläpläjäys. Mutta sitä voi jyrsiä vähitellen. Jyrsiminen alkaa tietysti vuorenhuipulta.
Wikipedia antoi taas uutta ja superluotettavaa suklaatietoutta! En ole koskaan ennen huomannut, että Matterhornin kuvassa on "piilokuvana" karhu! Sitä niin oppii uutta joka päivä.

Toblerone on Kraft Foodsin valmistama suklaapatukka, jonka keksivät Theodor Tobler ja Emil Baumann BernissäSveitsissä vuonna 1908. Patukan nimi on yhdistelmä Toblerin sukunimeä ja italiankielistä, eräänlaista nougat-makeista tarkoittavaa sanaa ”torrone”. Patukan kolmionmuotoiset palaset viittaavat Sveitsin ja Italian rajalla sijaitsevaan Matterhorn-vuoreen. Paketeissa on myös Matterhornin kuva. Kuvaan on piilotettu karhu symboloimaan Berniä, Tobleronen synnyinkaupunkia.

1 kommentti:

Magedin kirjoitti...

Jeps,valkoinen Toblerone on jokakertainen laivaostos!