11. toukokuuta 2011

Essukansa kokoontuu patojen äärelle

Essukansa kokoontuu

Mahtavat tuoksut täyttivät Valkeakoskiopiston käytävät ja kässäluokan alkuviikosta, kun essukansa ryhtyi keittämään mitä merkillisempiä keitoksia. Yhteen kattilaan heitettiin pajunkuoria, toiseen vaahteransilmuja, kolmannessa porisi sinipuu ja vielä ainakin kymmenen muuta kattilaa, joissa jokaisessa oma värikasvinsa.

Saarnivaahteran alkukeväiset lehdet

Osa essukansasta oli jo vanhoja tekijöitä ja sitten minä ihan untuvikkona mukana häärien. Väriliemien keitto oli maanantain ohjelmassa ja eilen pääsimme jo vähän maalaamisen ja painamisen makuun. Tuloksia en menisi vielä kehumaan, mutta onnekseni ensi viikolla kurssi jatkuu ja lisää oppia ja innostusta saamme kaikki Maarit-opettajalta.

Värit valmiina- jokaiselle kurssilaiselle 15 eri sävyä!

Pakko se on nyt laittaa näitä herkkukuvia teillekin. Jospa tästä vielä kesän aikana harjoittelisi ja tekisi uusia kokeiluja, niin ties vaikka saisi loimaalaisiakin houkuteltua tämän harrastuksen pariin. Tilkkuilijat voisivat hyvinkin innostua taas jostain uudesta. Kurssiohjelmaamme saattaisi mahtua tämäkin...hmmm.

Keitetyt vaahteransilmut siivilöidään

Tälläkin kurssilla tarpeelliseksi osittautui mitä merkillisemmät välineet ja asiat. Näistä poimin tähän vielä muutaman, eli : ikkunalasta, vispilä, pesusieni, tapetoinilastat, juuresharja, polkupyörän rengas,

Ei kommentteja: