28. toukokuuta 2011

Villapeitto mehumaijalle

Kevään värit pylväshaavan pinnassa


Pian on kesä. Virallisesti ja ilman epäilyjä. Taisi mennä kuusi viikkoa hujauksessa ja muutama kevään tuloa ennustava kuva jäi blogittamatta... Mutta tämän haluan vielä laittaa iloksemme. Harmaan, vihertävän keltaisen ja mustan väriyhdistelmä on melko tehokas. Voisi melkein luulla tekstiiliksi, semmoiseksi neulegraffitiksi, joita sieltä täältä voi bongata. Kaupunkimme neulekauppa Rouva Pyry on innovatiivinen ja innokas nuori yrittäjä kehittelee koko ajan jotain uutta. Ainakin tämän kaupan ovenkahvaa koristaa neulegraffiti. Ja sisällä kaupassa on vaikka mitä!


Toimitus paikalla

Loimaa-Seuran Loimaan Kotiseutumuseolle on tulossa uusi näyttely kesäksi. Loimaan ammatti- ja aikuisopiston opiskelija loihti loimaalaisesta kankurimestarista kertovan näyttelyn kivimakasiiniin viime viikolla. Näyttelyn rakentamisvaiheessa myös Loimaan Lehden toimittaja kävi paikalla. Odottelemme juttua lähipäivinä. Opiskelu voi olla kovin monimuotoista. Aina sitä toivoo, että opiskelijan toiveet, oppilaitoksen toiveet ja työelämä kohtaisivat. Nyt oli ilo seurata, kun tämä tapahtui.

Maija lämmittelee

Koskaan, ei milloinkaan saa heittää mitään pois. Opimme taas, miten tärkeitä voivat olla vanhat villahousut, mehumaijat ja puhkikuluneet lakanat. Ilman näitä komponentteja kasviväreillä maalaaminen ja painaminen tuskin onnistuisi ollenkaan. On tietysti mahdollista korvata vanhat villahousut jollain muulla villaisella tekstiilillä. Mehumaijaa edullisempaa ja tehokkaampaa höyrykonetta tuskin löytyy. Jos ilmenee, että kesän kääntyessä syksypuolelle ja säilöntään, vanha mehumaijasi olisi uusimisen tarpessa...kerrothan. Kerään tätä nykyä opistolle mm. vanhoja alumiinisia mehumaijoja. Marjaisaa kesää odotellen.

Ei kommentteja: