14. joulukuuta 2013

Suklaakalenteri no 14


Joulukuun 14. päivä ja reilu viikko vielä juhlapäiviin ja rauhoittumiseen. Siivota pitäisi "surkeesti"- niin kuin äitini tapaa sanoa... Surkeeta se kyllä onkin. En millään meinaa saada otetta. Tänään sentään vedin kesäverhot pois keittiöstä, jotain talvisempaa pitänee etsiä kaapeista ja komeroista.
Mutta suklaakalenteri velvoittaa ja koukuttaa. Kiitos kiitoksista, joita olen kuullut. Hauska tapa viettää joulun aluspäiviä ja herkutella kuvin tai maistellen. Tänäänkään siis ei siivous kiinnostanut ja ryhdyin vääntämään kääretorttua, semmoista unelmatorttua tai suklaista kumminkin. Noh. Kaapista löytyi kaikkea kivaa ja tein Ohrakas-ohjeen muunnelman, soveltaen ja säveltäen.
Aina kun teen (!?) kääretorttua mieleeni tulee se onneton leipuri, joka ei muistanut taikinaa erityisesti levitää ja tasoittaa pellille ennen kuin laittoi sen uuniin. Kääri siinä sitten torttua! Muistin tällä kertaa.


4 kananamunaa
1½ dl sokeria
11/4 dl Ohrakasta
3 rkl Fazer cacaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden vaahtoon. Kaada taikina leivin paperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kypsä levy leivinpaperille, jolle on ripoteltu sokeria ja tähtikuvioisia nomparelleja.

Täyte:
200 g tuorejuustoa
100 g Fazer tummaa taloussuklaata
12,5 g Nescafe Cappuccino jauhetta (annospussillinen)
2 rkl Limoneto di Sorrento sitruunalikööriä
1 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria

Sekoita tuorejuuston joukkoon rouhittu suklaa, kahvijauhe, likööri ja sokeri ja viimeisenä vaahdotettu kerma. Levitä täyte jäähtyneelle torttulevylle ja rullaa torttu.

Kaappien kätköistä löytyy kaikenlaista. Perustorttu paranee tilkasta likööriä, ihan niin kuin tavallinen lauantaiehtookin. Rauhaisaa ja suklaanmakuista iltaa, ystävät!

4 kommenttia:

Magedin kirjoitti...

No nyt päästiin asiaan! Taatelikakun ohella suklaakääretorttu on suosikkini. Ja kummastakin jää nykyään yhä vähemmän vuokaan tai pellille levitettävää, kun olen tykästynyt aina vaan enemmän taikinaan. Jos siis joskus tarjoan hämmästyttävän matalaa taatelikakkua, tiedät mistä on kyse...

Kesänaapuri (@kesanaapuri) kirjoitti...

Voih, mä voin lohduttaa kertomalla jutun työkaveristani, miespuolisesta, joka halusi muistaakseni tehdä vaikutuksen johonkin kauniimman sukupuolen edustajaan, ja leipoi myös kääretortun. Kääri sitten tortun rullalle, papereineen, ja ihmetteli että miten se hillo pitäisi saada sinne väliin... :D

Tää on kyllä kiva tää sun suklaakalenteri, kun ei tullut omaa perinteistä ostettua tänä vuonna. Ei lihotakaan niin paljon ;)

Maija kirjoitti...

Voi mikä kääretorttu, hillon paikka jäi siis puuttumaan! Ihana. Jos ei lähiympäristön tai omat leipomuskokemukset sytytä riittävästi voi katsastaa "Ei ihan menny niinku Stromsössä" kirjat. Sieltä vasta niitä luovia ratkaisuja löytyykin.

Maija kirjoitti...

Voi mikä kääretorttu, hillon paikka jäi siis puuttumaan! Ihana. Jos ei lähiympäristön tai omat leipomuskokemukset sytytä riittävästi voi katsastaa "Ei ihan menny niinku Stromsössä" kirjat. Sieltä vasta niitä luovia ratkaisuja löytyykin.