9. joulukuuta 2015

10. LUUKKU

Valmistakaa ystävillenne iloinen yllätys lahjoittamalla heille nämä ihastuttavat hiihtolapaset

 Vielä ehtii monenmoista. Kansanavun hiihdot järjestettiin helmi-maaliskuussa 1947.  Hieno juliste ilmoitussivun vasemmalla laidalla on hyvin kansanomainen. Toivottavasti vetosi kansaan ja kansa lähti hiihtämään. Tarkoituksena oli hiihtoharrastuksen elvyttämisen ohella saada koko kansaa koskevalle Kansanavun asialle sosiaalisesti herättävä tausta. Hiihto-osuutensa suorittaneille myytiin30 markan hintaisia metallisisa hiihtomerkkejä, joista kertyneet tulot annettiin Suomen hiihtokansan yhteisenä lahja Kansanavulle.

Näin jokainen, nuori tai vanha, mies tai nainen, joka talvisen luonnon keskellä ammentaa voimaa ja virkeyttä pienellä hiihtomatkalla, voi tuntea myös iloa saadessaan auttaa kovaosaisia lähimmäisiään.

Tuo kintaan malli on muuten vallan kaunis, voisi tehdä saman kuvion vielä nytkin...
Tarpeet: Valkoista, punaista ja harmaata paksuhkoa lankaa, sukkapuikot n:o 7 tai 8.
 
Ja tämä nilkan ojennus on erityisen elegantti. Tasona neulotut yösukat ovat myös toteuttamiskelpoiset edelleen. Mikä aarreaitta nämä lehdet ovatkaan!

Otsikoita samasta lehdestä:
Huomioita ruotsalaisesta kotiteollisuuskauppatavarasta
Suomalaisen villan mahdollisuuksia
Kilpailu käsityötaidon kehittäjänä
Ei lämmin luita riko...
Onko silitysrauta ystäväsi?

Omin Käsin vuodelta 1946 (kannet irronneet)

Pieni lainaus loppuun:
Kylmässäkin makuuhuoneessa tarkenee eikä koleassakaan luokkahuoneessa palele jos omistaa pehmoisen vuodenutun tai reilut alusvaatteet.

2 kommenttia:

Magedin kirjoitti...

Aah, mitkä vanttuut!

Magedin kirjoitti...

"...pehmoisen vuodenutun tai reilut alusvaatteet". No juu, nutuissa ja reiluudessa löytyy! Näiden lisäksi tehostan lämmöntuotantoa kalsassa kammarissa kolmella karvahanurilla. Rukit hurraa ja lämpöä piisaa.