4. joulukuuta 2015

4. LUUKKU


Joulun alla tulee aina semmoinen olo, että huusholli pitäisi saada siistiin kuntoon, huolitelluksi. Jätän sen vielä tekemättä, sillä huomenna suuntaan Golffini Turun Skanssiin. Ahdistaa jo pelkkä ajatus ruuhkaisesta liikekeskuksesta, mutta selviän siitäkin. Matkan aiheena on sisustus ja joulun PopUp- kauppa. Artesaaniopiskelijat ovat touhunneet pitkin syksyä ja nyt on näytön paikka. Käyn fiilistelemässä ja saamassa joulutartunnan.


Verhot: olohuone: valkoinen engalntilainen lombia ikkuna verhona, kelta-mustaraitainen villa kangas oviverhona. Matot: olohuone: tummanruskea, yksivärinen ryijymatto. Hyllyköstö: mustaksi maalattujen putkien varassa

Ihanan rauhallinen tunnelma viiskymmnetäluvun olohuoneessa. Hedelmävati teak-pöydällä, matalalle ulottuva kolmiosoainen valaisin ja pieni maisemataulu isolla seinällä. Ja ehdottomasti tummanruskea ryijymatto! Tämän sisutuksen on suunnitellut Marke Niskala-Luostarinen.

Ihan kateeksi käy tuota väljyyttä ja avaruutta. Eipä ollut turhia tavaroita kuleksimassa. Pääsisiköhän edes jollain tasolla tuommoiseen selkeyteen tänä jouluna?

Otsikoita samasta lehdessä:
Käden toiminnastako apu kouluvaikeuksiin?
Verkkopitsistä vähäisen
Sisustus ja tekstiilit
Sotaorpotyttöjen ompeluammattikoulu

Omin Käsin N:o 3 /1955







Ei kommentteja: