21. joulukuuta 2015

Huikea hyppäys seitsämänkymmentäluvulle. Olkoon ensimmäinen ja viimeinen. Pikkupoika syöttää froteesta valmistetulle kilpikonnalle salaatinlehteä! Oikein kunnon kuvalavastus. Ajasta kertoo juuri nuo materiaalit;

frotee ja chenille. muita ajankohtaisia materiaaleja tässä lehdessä olivat 
markiisi- tai raavelikangas
yksivärinen puuvillakangas, lev 130 cm (esim. PMK:n Seita tai Pohjola)
printers
muovirouhe
puuvillasametti
kerni
nailontrikoo
joustofrotee
sertinki
säämiskäpalat ja tekoturkis

Väreinä oli raikkaita ruskean, oranssin ja keltaisen sävyjä. Poikkeuksena oli tämä valkoinen poncho.

Poncho tehdään neljästä samanlaisesta kappaleesta, jotka ommellaan yhteen. Tämä ihmeellinen vaatekappale on kuulemma tulossa uuteen nousuun keväällä. Hankin omani jo hyvissä ajoin ennen olkapääoperaatiota, joten voin aloittaa uuden vuoden helmat hulmuten!

Otsikoita samasta lehdestä:
Pakkasen varalle
Pesunkestävät
Kirjoneuleet ovat palanneet
Kirjavista langoista
Lahjaksi vauvalle

Parasta oli kuitenkin tämä ilmoitus:
"En minä melkein uusia jersey-housuja poiskaan heitä", sanoi rva Eskola ja kokeili kehotuksestamme Verdaa. Verda on vanha tuttu kestotärkkäysaine, joka yllättäen tulee nyt apuun aivan uusissa pulmissa. Ja auttaa olemattomilla kustannuksilla. Kun esim. juuri jersey- vaatteet(hame, liivi, pitkät jhopusut) menettävät ryhdikkyytensä, alkavat liehua ja pussittaa, kannattaa kokeilla pakkauksessa olevan ohjeen mukaista kevyttä tärkkäystä prässättäessä. Jos taas silitätte vaatteen, lisätkää Verdaa suoraan pyykinkostutuspulloon. Ja vaatteet, jotka jo puolittain aiotte hylätä, ovat taas kuosinsa puolesta täysin esiintymiskelpoisia! Verda sopii sekä luonnon- että tekokuiduille, ohuille ja paksuille, koville ja pehmeille kankaille. Maahantuoja Oy TRANS-MERI Ab

Näin on siis rva Eskola tyytyväinen ja jersey-housut täysin esiintymiskelpoiset- kiitos Verdan! Olen kyllä elänyt jersey-kautta, mutta Verdaa en ole vielä tarvinnut. Mutta varmaan sitä tarvitaan edelleenkin, koska googlettamieni sivujen kohdalla lukee:
Etsimäsi tuotteet ovat kovan kysynnän vuoksi valitettavasti päässeet loppumaan. Lisää on tulossa, joten seuraa sivujamme.

Juhlavaatteet pitää pian jo kaivaa esiin.... juhlista jaloin lähestyy.

Omin Käsin 4/ 1971

1 kommentti:

Piiku kirjoitti...

Hei

Eksyin blogiisi hortoillessani netin ihmeellisyyksissä. Ihana poncho, onko sinulla siis tuo vanha lehti? Ja ohje tähän ponchoon? Olisipa hieno tehdä tuollainen :) voisinko saada kopion ohjeesta kenties?
p.s.olen muuten minäkin Loimaalta käsin - syntynyt siellä reilu puolivuosisataa sitten

piiku.pelaaja@gmail.com