15. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 15


Jo ensimmäisen päivän luukussa taisin kertoa, että olen aikas huono lukija, hidas ja tahdoton. Katselen kyllä mielelläni kuvia ja kuvatekstit jaksan yleensä lukea. Kuvilla on suuri merkitys arkipäivässäni muutenkin. Työssä saa katsella kuvia, kankaita, sommitteluja ja järjestellä niitä eri tavoin. Sanat joskus katovat (harvemmin...), mutta kuvat jäävät mieleen helposti.
Aasinsiltana päivän teokseen: Kuka leikkii langalla? Pikku Myyn KATSELUKIRJA!!! Semmoinen oli ihan pakko hankkia kun olen jo yli kaksi vuotta saanut olla mammana. Helppolukuinen ja juoneltaan sopivan dramaattinen. Myy aloittaa punaisen lankakerän kerimisen, Kissanpentu, Samu, Hemuli, Tiuhti ja Viuhti, Niiskuneiti sekä Surku ja Nuukamuikkunen joutuvat selittämään matkan varrella lukijalle langan matkaa. Muumipappa eikä Muumikaan pysty löytämään langanpäätä, mutta onneksi apuun tulee Poliisimestari, joka selvittää johtolangan avulla koko sopan.

Pieni ote:

Lanka vain menee sotkuun, solmuun ja silmukoille.

Riina ja Sami Kaarla,  Kuka leikkii langalla?. Tammi 2011.

ISBN 078-951-31-6449-2

Tämänkertainen tekstinäyte on lyhyt, mutta kertoo kyllä melkein kaiken sen, miten lanka voi käyttäytyä neulojan tai virkkaajan käsissä - siis huonona päivänä. En muuten ihan ole pysynyt kartalla siinä asiassa, miten Tove Janssonin Muumit seikkailevat milloin missäkin. Mutta copyright Moomin Characters jatkaa iloista voittokulkuaan aina vaan...

Ei kommentteja: