5. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku no 5

 

Täysikuu. Uneton yö. Pientä sekoilua ja asioiden unohtelua pitkin päivää. Anteeksipyyntöjä, selityksiä ja remakkaa naurua. Onneksi on tulossa rauhallinen viikonloppu. Lauantaina läksyjen tekemistä ja ajatusten keräilyä. Muistelua ja menneissä ajoissa haahuilua. Mutta tänään glögimukillinen ja rauhallinen saunailta. Aamut voisivat olla parempia hyvin nukutun yön jälkeen...

Valitsin Tone Finnangerin tuotannosta kirjan Satumainen talvi. Tonen ommellut hahmot, pienet sisustustuotteet ja kauniit kuvat houkuttavat ompelukoneen ääreen. Siinä sitten penkomaan tilkkukasoja ja loihitimaan enkeleitä, lumiukkoja, hiirulaisia, pingviinejä ja vaikka mitä! Miten taas saisikaan siirrettyä kaikki pakko-asiat pois päiväjärjestyksestä ja ommella vaan? Ja vastaus on: järjestelykysymys. 

Pieni ote:
Pue yöpuku nuken päälle ja ompele napit kiinni. Kiinnitä hiukset sivun 7 ohjeen mukaan. Kiinnitä siivet ja ompele kranssi enkelin päähän muutamalla pistolla kummaltakin sivulta.

ISBN: 978-951-20-7564-5
Tone Finnanger, Satumainen talvi. Gummerus 2007

Pukekaamme yöpuku päälle ja kiinnittäkäämme siivet. Kranssin voi jättää roikkumaan ulko-oveen.

2 kommenttia:

Petra Mäntyvaara kirjoitti...

Enkeleitä <3 Ihanat kaksi viimeistä lausetta.... Melkein tekisi mieli kaivaa ompelukone esiin...äääh meitä ja mua ompelukonetta ei oo luotu yhteen. Taidan vaan pistää yöpuvun päälle ja siivet selkään ja aloittaa Itsenäisyyspäivän pukuloiston tölläämisen ;)

Petra Mäntyvaara kirjoitti...

"Senat"sekaisin...meitä, mua ja ompelukonetta siis ei ole luotu yhteen...