4. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku no 4




Tässä on mielestäni kaunein kirja ikinä, jonka olen ostanut. Kirjan nimi on Tintentanz, Die Ausdruckskraft der eigenen Handschrift entdecken. Koska matkustelen paljon Euroopassa ja muualla maailmassa (= lue: en tykkää reissaamisesta ja Virttaalla jo iskee koti-ikävä!), löydän myös upeita teoksia reissuilta. Tämä kirja löytyi Lontoosta kalligafiapäiviltä pari vuotta sitten ja vaikken yhtään saksaa enää osaakaan, voisin viihtyä teoksen seurassa useita päiviä.
Kirjassa on kuvia, kirjaimia, jotka muodostavat kuvia ja pintoja, jotka muodostuvat kirjaimista. Yksinkertaisin välinein ja niukan väriskaalan avulla onnistunut yhdistelmä jaksaa kiehtoa aina uudelleen. Tämä kirja toimii ideoinnin lähteenä, unelmien kantajana ja tavoitteiden asettajana.

Pieni ote:
Diese Kalligrafieauffassung befreit aus den traditionell üblichen Schwüngen der "Kunst des schönen Schreibens" und neugierig forscht sie an der Grenze der Lesbarkeit, um den Sinn eines Textes in einer passenden Schriftsprache zu inszenieren.

ISBN 978-3-87439-835-0
Hans-Jürgen Willuhn & Paulinen Altmann, Verlag Hermann Schmidt Mainz 2012

Kirja on painettu Saksassa mattapintaiselle 130 g/m2 paperille ja kirjaa on ollut tekemässä myös suomalainen Jarno Lukkarila (Typolar).


Ei kommentteja: