7. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku no 7


Ollaan päästy jo seitsemänteen joulukuuta. Alkuihmetyksestä voidaan jo siirtyä toteuttavaan vaiheeseen. Tai sitten viipyä vielä viikko suunnitteluvaiheessa. Pientä askartelua ja sisustamista ehtii hyvin tehdä, jos ottaa sopivan kokoisen urakan. Pitääkö sitä aina vaihtaa jouluverhot, ommella uudet tyynynpääliset tai virkata kuusenalusmatto juuttilangasta? No ei. Tanskalaiset Klematis-sarjan kirjat ovat ihanan houkuttelevia. Anne-Pia Godske Rasmussenin kirjassa Følg tråden on paljon mukavia jouluunkin sopivia projekteja. Esimerkiksi taitellut tähdet kankaasta ja taiteltu rasia vaikkapa tapetista tai jostain muusta nätistä paperista. Tanskan kieli on kaunis ja merkillinen. Tuntuu kuin siinä yhdistyisi ruotsi ja saksa ja sitten jotkut merkillisen muotoiset kirjainyhdistelmät, kuten esim.æ. Voisiskohan sen lausua vaikka loimaalaisittain ”äööoo”. 

Pieni ote:
Denne stjerne er forenklet udgave af den folded papirstjerne, som mange kender. Selv har jeg I sin tid foldet rigtig mange til skolens juletræ, der var pyntet med hvide stjerner og papirengle.
ISBN: 87-7905-940-6
Anne-Pia Godske Rasmussen, Følg tråden- sy, quilt & appliker. Klematis 2005, 2. oplag


Tätä kirjaa käytettiin paljon Hirvikosken tilkkuryhmässä ja monilla tilkkuajilla on ihku-ihania enkelikasseja, pannunmyssyjä, kangaskoreja ym. joihin ohjeet ovat löytyneet kirjasta. Opiskelimme tilkkuilua myös viroksi, japaniksi, saksaksi ja ruotsiksi. Kaikissa kirjoissa oli hyvin selkeät työpiirrokset.

Ei kommentteja: