18. joulukuuta 2018

18. luukku

muoti+ kauneus n:o 7/1983

Tämä hätkähdyttävä luomus oli pakko laittaa tälle päivälle. Ettei vain jäisi pois tästä joulukalenterista. Anne Pohtamo upeimmillaan otsikolla: 
Näin asustat neuleen sulilla ja nahkalla villiksi. 
" Jos sinua harmittaa oma värittömyytesi ja olet kyllästynyt tavanomaisuuksiin, räväytä sinäkin kerrran rohkeasti. Perusneuleenkin voit asustaa jollakin uudella muotiin liittyvällä ratkaisulla villiksi, toisenlaiseksi. Kokeile upeita sulkapuuhkiamme ja nahkarepaleita. Eikä sinun tarvitse katsella niitä kauempaa kuin haluat, koska ne ovat helposti irrotettavissa ja jäljelle jää vielä tuo hyvä perusneule."

On melkein sanaton olo. Olenko tosiaan katsonut näitä lehtiä ja ohjeita ja elänyt tuota aikaa... Miten mahtavat nykyiset muotivirtaukset avautua 35 vuoden kuluttua? Ei uskalla ajatellakaan. Tänään Vanhan Elmiiran illassa tuli keskusteluumme mm. pikamuoti ja kestävä kehitys. Klassinen vaatevalinta olisi helppo, jos sen taitaa. Olisi aina menovaate valmiina, ilman sulkia ja höyheniä. Hyvä vaate ei mene pilalle kaapissa. Eri asia on sitten se, mahtuuko se päälle vaikka kuin olisi klassikko. Hyvää ei saa halvalla ja halvalla saa ostaa monta kertaa. Ja neuleista vielä sen verran, että hyvä lanka kestää purkamisenkin oikein hyvin!

Käsillä tekijän on hyvä huolehtia välineistään. Ja käsistään. Jos ei itse huomaa, niin kaverit huomauttaa. Lämmin kiitos. Joululoman aikana aion huolehtia käsistäni, käyn parafiinihoidossa, voimistelen virkkaamalla ja lepuutan joutenollen. 
Vaikka pakko on saattaa "Lost in Time"- huivi päätökseen, nyt kun löysin taas ohjeen ja koukun.

Ei kommentteja: