6. joulukuuta 2018

6. luukku


Muoti+ kauneus 8/1986

Itsenäisyyspäivää juhlistetaan monin eri tavoin. Hautausmaakäynnin jälkeen pientä siivoilua. Tulee mieleen se vakuutusmainos, jossa viipyillään toisarvoisten asioiden kimpussa. Pitäisi tehdä jotain järkevämpää. Siivoilin DVD-hyllyä. Poistin hyllyltä muutaman VHS-kasetin ja runsaasti pölyä. Meillä ei ole muutamaan vuoteen katsottu Toivo Särkän tai Tauno Palon kokoelmaa,  myöskään Pyhimys  ei ole eksynyt "levylautaselle". Murhamysteerit Poirotin mukaan on näytetty telkkarissa aivan lähiaikoina ja taitaa jollain kanavalla näkyä vielä Murder she wrote- sarjaa. Viime aikoina katsotuimpien kärkeen ovat nousseet Late Lammas, Posti Pate ja Karhuherra Baddington.
Hyllyyn tuli paljon tyhjää tilaa.

Mutta tänään tuhansien muiden suomalaisten tapaan katson Linnan juhlat. Samaan aikaan voin yrittää löytää kynttelikköihin ehjät lamput. Ja huomenna ostan uudet. Linnan juhlissa ei enää moneen vuoteen ole näkynyt turkiksia. Kettutyttöjen työ on tuottanut tulosta ja ainakaan juhlasaleihin saakka puuhkat eivät näy. Mitä mahtaa narikassa roikkua? Tuskin ainakaan pantterikuosia- siis aitoa.
Muoti+kauneus lehdessä mainitaan:
Uusimmat ja muodikkaimmat neuleideamme tulevat Ranskasta. Nyt pitää olla eläinkuvioita myös neuleissa niin että ideat kannattaa nyt haeskella eläinopista kohdasta villieläimet. Valttia ovat nyt leobardit, kirahvit, tiikerit ja seeprat eli toisin sanoen kaikki täplikkäät.
Tarvikkeet: Pinguin Pingostar lankaa, puseroon 8-9-10 kerää mustaa ja 7-8-9- kerää vihertävää ja huiviin 2 kerää sekä mustaa että vihertävää. Langan koostumus: 75 % akryyliä, 25 % villaa. Langan hinta: 8 mk/ 50g. Puikot: nro 3½, 4 ja 4½. Muut tarvikkeet: olkatoppaukset.

 

Ei kommentteja: