2. joulukuuta 2018

2. luukku

Punavihreää jouluksi. Suuri Käsityökerho 11/1986

Tänäänkin on kylmä ja hytisyttävä päivä. Pitäisi olla lämmintä päässä, päällä ja käsissä. Herttaisen näköiset lapaset on nopeasti valmiit, sillä kuviot on pistelty ristipistoina valmiin tumpun pintaan. Aikas paksua lankaa, koska silmukoita luodaan vain 48. Väritys on huikea. Ihan semmoinen joulun väriyhdistelmä. Siis siltä ajalta, kun joululiinat olivat punaisia, joulukuuset vihreitä ja riisipuuro valkoista.
Nyt joululiinoja käyttää yhä harvempi, ja jos käyttääkin - väri vaihtuu joka vuosi. Joskus muoti määrää sinistä, joskus kultaa tai valkoista. Violetti tai lohenpunainen joulu on varmaan jo mennyt...
Entäs sitten joulukuusi! Kuusia kasvaa metsissä ja ojanpientareella. Varkaissa voi käydä tai ostaa torilta, markettien edestä tai puutarhamyymälästä. 
Mutta muovisia löytyy erivärisiä ja -kokoisia. Paras uutuus minkä näin jossain mainoksessa oli se nurkkamallinen kuusi! Mikä loistava idea kodinsisustajalle. Nyt ei kuuselle tarvitse jättää niin suurta alaa keskeltä lattiaa. Lisäksi nurkasta löytyy melko varmasti myös pistorasia, joten se loputon johtojen kanssa häslääminenkin jää pois. Kyllä joulusta saadaan helppo.
Riisipuuro taitaa edeleen olla valkoista. Ohrapuuro olisi vähän tummempaa ja maukkaampaa. Mutta syövätkö ihmiset jouluna puuroa? Kyllä varmaan ja maistuuhan se sokerin ja kanelin kanssa ihan joululta. Sitä paitsi eilisen riisipuuron voi tuunata kermavaahdolla! Vatkaa kerma, lisää sokeria maun mukaan ja sekoita tasaiseksi kylmän riisipuuron kanssa. Kevyt jälkiruoka on valmis. Se on huippuhyvää - ja valkoista. 

Tarvikkeet: 100 g valkoista, hieman vihreää, tummanvihreää ja punaista Panda Palermo, Sandnes Triplex tai muuta vastaavaa villalankaa. Sukkapuikot nro 3 ja 4.




Ei kommentteja: