5. joulukuuta 2018

5. luukku

Muoti+ kauneus 7/1986

Löysin mukavan kasan Muoti+ kauneus- lehtiä. Lehden edeltäjä taisi olla nimeltään Muotisorja, ken muistaa? Muoti+ kauneus ryhtyi nimensä mukaisesti kirjoittamaan artikkeleita myös kauneudesta. Hiusmuoti ja meikkausohjeet olivat tärkeä osa julkaisua. Tämän lehden 7/86 kannessa hehkutettiin miesmuotia: "tältä näyttää mies 86" ja "nyt muotikaavat myös miehille". Pieni kuvasarja näyttää miten mies voi hennata hiuksensa kotona... Jos mies haluaisi kestävämmän ja voimakkaamman värjäyksen, se kannattaa tehdä kampaajalla tai parturissa. 


"Suomen kähertäjäliiton Helsingin hinnaston mukaan koko värjäys lyhyeen tukkaan maksaa 105,60 mk ja puolipitkään 132,90 mk. Tyven värjäys maksaa 91 mk ja raidat 50-150 mk".
Värien käyttö on varsin yleistä hiuksissakin. Montako luomuhiuksista itsenäisyyspäivän vastaaotolla Linnassa nähdään? Juhla vaatii valmistumisensa. Ensi yönä saattaa joku nukkua papiljotit päässä tai herätä viideltä aamulla meikkaukseen. Toivotaan, että kaikki mahtuvat leninkeihinsä ja pystyvät niissä leppoisasti juhlimaan. Silmä tarkkana seuraan vastaaottoa, kuten joka vuosi. Yöpaidassa, villasukissa ja hiukset pestynä.
Tänään on juhlittu syksyn ylioppilaita ja huomenna Suomi 101 vuotta. Lämpimät onnittelut kaikille.

Ei kommentteja: