16. huhtikuuta 2012

Väriterapiaa ja värjäyskierteitä


Paperinaruliina

Elämme kovia aikoja. Opiston varsinainen työkausi päättyy ja on kevätnäyttelyn aika. Tänä keväänä tehdään aivan erilainen näyttely. Mieli kapinoi, mutta puskettava on. Silloin kun oikein hermostuttaa on vaan ajateltava niin, että valmiita töitä ja tuotteita ihmiset näyttelyyn yleensä tulevat katsomaan. Jos jossain näyttelytekninen ratkaisu ei olisikaan ihan loppuun saakka viety, sitä tuskin muut huomaavat kuin ne, jotka painiskelevat samojen haasteiden kanssa kuin mekin- siis näyttelynrakentajat. Paljon olen kuullut lohdutuksen sanoja, että kyllä siitä hyvä tulee. aina on tullut... Hmm.
Onnekseni viime viikonloppu tarjosi terapiaa. Sekä nauru- että väriterapiaa. Värjäyskurssilla ihan oikeesti tulee hyvä olo ja mieli. Värien merkitys on huima, nyt juuri kun luonnostakin vasta ensimmäiset pilkahdukset tulevat näkyviin. Ennen sitä väritulvaa, joka on sitten taas kesän juttuja. Nyt savisen ja kuraisen ojanpientareen leskenlehdet ja kukkamaan krookusten piikit saavat aikaan jippii-huutoja! Taas se tulee, kevät ja lämmin.

Näitäkin kankaita voit tulla ihastelemaan Heimolinnaan 21.-23.4.2012

Värjäyskurssilla tehtiin kierteitä, solmuja, laskoksia ja ruttukasoja. Kokeiltiin kastamista, dippausta, painamista ja maalaamista. Levittäydyimme koko kerrokseemme ja saimme sulakkeet poksumaan ja valot sammumaan. Värjäysinto ei kuitenkaan sammunut, vaan jatkamme kevätnäyttelyn jälkeen vielä yhden viikonlopun ajan.


Aurinkoista laskostusta


Shiboridonitsit kuivumassa

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA
LOIMAAN TYÖVÄENOPISTON KEVÄTNÄYTTELYYN
HEIMOLINNAAN 21.-23.4.2012

NÄYTTELY ON AVOINNA 
LA 10-15
SU 12-18
MA 11-17

Ei kommentteja: