6. maaliskuuta 2011

Kevään korvalla

Paperin kuviointia

Nyt se on täällä- virallisesti ja allakan mukaan! Kevät. Kauan kasvaneet lumivuoret alkavat vähitellen pienentyä ja lopulta haihtuvat kokonaan. Talvi oli uskomattoman pitkä ja nyt kun taas kevään värit alkaa näkyä ympärillä, tuntuu todella hyvältä. Tänä viikonloppuna Tiina R. järjesti värikkään kurssin opistotalolla. Muistikirjoja ja albumeja sekä ommeltuja rasioita on luvassa kaiken kansan nähtäväksi kevätnäyttelyssämme. Ihania paperivärjäyksiä yhdessä luokassa ja pahvin mittausta ja päällikankaan ompelua toisessa... olisi pitänyt olla mukana tälläkin kurssilla! Kaikkeen vaan ei ehdi, vaikka kurssi jatkuukin vielä ensi viikonloppuna.

Kirjansidontaa

Kyllä on muuten moninaiset välineet oltava kurssin opettajalla. Olipa kyseessä kirjansidonta, värjäys, akvarelli, steinernukke, kahvipussipunonta tai mikä tahansa muu. Viikonloppukurssit on kantamista, kantamista, pakkaamista ja siinä välillä vähän purkamista ja opetusta. Ehkä hieman kärjistettynä, mutta kuitenkin. Viikonloppukurssit ovat kivoja, ihmiset innostuneita ja tunnelma tiivis. Ja valmista tulee ihan eri tahtiin, kuin silloin kun kokoonnutaan pariksi tuntia kerran viikossa. Toisille sopii ja toisille ei. Puolensa ja puolensa. Näitäkin täytyy nyt kovasti pohtia, kun ensi kautta kokoon laitetaan. Sopivassa suhteessa ilta- ja päiväopetusta, viikonloppukursseja ja tietysti niitä koko kauden jatkuvia ryhmiä. Vanhoja tuttuja ja uusia herkkuja... Toivomuksia vastaanotetaan!

Keskeneräistä herkuttelua

Yksi kurssi on ollut jo vuosia ohjelmassa ja uskon sen jatkuvan edelleen- Keskeneräiset! Se sai alkunsa siitä, kun teimme parina vuotena Qvidin-Minan villatakkeja ja suuri urakka jäi monelta vähän kesken. Jatkoimme Keskeneräisillä ja nyttemmin kurssilla valmistellaan kaikenlaista, mikä on jäänyt joskus kesken. Toki silloin tällöin myös aloitamme jotain uutta- eihän kurssi muuten saisi jatkoa. Kerran kuussa sunnuntai-iltapäivisin kokoonnumme ihmettelemään ja jatkamaan käsitöitämme. Niin kovin muodikkaat neulekahvilat ja lankabaarit ovat varmaan kuulleet meistä ja toiminnastamme. Katsokaa nyt tätäkin tämänpäivästä kuvaa - suklaakakkua ja pallohuivin virkkausta, aah!

Ei kommentteja: