1. heinäkuuta 2012

Kukkia ja ohdakkeita tielläni on...


Villakirjontaa kevätnäyttelystä

Kesä on kukkeimmillaan ja nyt kannattaa nauttia siitä. Omat perennat ovat yltyneet semmoiseen röyhyyn, ettei kesäkukkia tahdo mahtua enää mihinkään koloseen. Vihreys tulee osaltaan myös rikkaruohoista, mutta kuka niitä kaikkia pystyy erottelemaan? Ihme kyllä kauniisiin kirjontatöihin valikoituu aina ruusuja, orvokkeja, liljoja ja muita kauniita kukkia. Harvemmin juolavehnää, hukkakauraa, voikukkaa tai väinönputkea. Ohdakkeita olen joskus nähnyt taidokkaasti toteutettuna myös langoilla. Pitäisiköhän ryhtyä luonnostelemaan tämän aiheen pohjalta uusia kuvioita.


Kaunis kesäpäivä Naantalissa

Kesän matkailusta en juuri perusta. Talvisin maisemat vaihtuvat ja työkin on sen verran vauhdikasta, että kesä on rauhoittumista varten. Hyvä ystäväni houkutteli päivän reissulle Naantaliin. Juteltiin ja nautittiin kauniista kesäpäivästä. Istuttiin rantaravintolassa syömään ja "elettiin herroiksi". Virkistävää ja riittävän ihmeellistä maalaistytön arkeen.


Valtaisat jäätelöunelmat

Tämä Naatali-reissu avasi silmät matkamuistotarjonnasta turisteille. Kovin omaperäistä ei ollut tarjolla, ja kyllä käsityöläisenä aina jää ihmettelemään ylikansallista tarjontaa. Noh. Sehän käy kaupaksi. Eikös?
Loimaan työväenopiston ensi kauden ohjelma on jo luettavissa netissä. Ilmoittautumiset alkaa vasta elokuussa, mutta tarjontaan voi jo nyt tutustua. Tarjolla on uutta ja vanhaa, tuttua ja turvallista- vähän eksotiikkaakin. Toivottavasti nähdään taas syyskuussa.

Juhannuksen aikainen harmitus on pikkuhiljaa laantumassa, kun on ollut keksittävä uusia kiemuroita. Nyt kaikki on jokseenkin hyvin ja katti on pudonnut tassuilleen -taas. Aurinkoa ja lämpimiä ajatuksia.

Ei kommentteja: