4. kesäkuuta 2014

Kesän ensimmäinen säilöntäsessio


Raparperin kiehkurat


ja kaunis kukinto

Tänään aloitin mittavan säilöntäkauteni. Siihen kuuluu tietysti ensimmäisenä raparperin pakastaminen. Vetelin komeita varsia kymmenkunta ja kuorin ne ja paloittelin ½ litran pusseihin ja laitoin pakastearkkuun. That´s it.

Olisihan voinut tehdä hilloa, mehua tai marmeloa, umpioida, ryöpätä, kuivattaa tai mitä kaikkea sitä nyt onkaan. Mutta helppous on päivän sana ja sitä paitsi satoa tulee vielä, joten voihan olla että raparperi-kanelihilloa tulee vielä tehtyäkin. Se on vallan maukasta mm. kääretortun täytteenä.


Helteistä huolimatta ja juuri niiden vuoksi; oikein maukkaita kahvihetkiä puutarhoissa.

Ei kommentteja: