12. joulukuuta 2013

Suklaakalenteri no 12


Tänään on leipomusten vuoro. Ikiaikainen ja aina ajankohtainen Cacao van Houten sopii leipomuksiin vallan mainiosti. Kaikki tarvittavat ainekset löytyvät melkein aina kotoa ja sitten vaan nopeita ja helppoja Märtan suklaaviipaleita leipomaan. Kas tässä resepti:

200 g voita
2½ dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
½ dl Cacao van Houten -kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 kananmuna

päälle: raesokeria

Sekoita kaikki aineet yhteen notkeaksi taikinaksi. Jaa taikina kuuteen yhtä suureen osaan ja leivo tangoiksi. Nosta tangot leivinpaperin päälle uunipellille ja tee tangoille painauma pitkittäissuuntaan. Voitele tangot kevyesti vatkatulla munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Leikkaa tangot lämpiminä vinoiksi, noin 2 cm levyisiksi viipaleiksi.

Tästä annoksesta riittää noin 60 herkullista viipaleleipää.




Coenraad Johannes van Houten (1801-1887) oli hollantilainen kemisti ja suklaatehtailija. Hän pyrki parantamaan suklaan veteen sekoittuvuutta ja keksi niin sanotun hollantilaismenetelmän, jossa suklaata käsitellään alkalisuoloilla.


Ei kommentteja: