1. joulukuuta 2018

1. luukku

Suuri Käsityökerho 9/1985

Tänään on joulukuun ensimmäinen päivä. Kävin kuusimetsällä ja Ansan kotileipomolla Mälläisissä. Tuuli oli hyytävää, mutta muuten melkein kesäkeli. Kiikankujalla hiekka pöllysi kuin kuumimmalla heinäkuun helteellä.
Ilmastonmuutos. Mielenmuutos. Yhteiskunnanmuutos ja mielipiteenmuutos.
Mutta yksi on ja pysyy. Nimittäin neulevaatteet. Ne toimivat hyvin aina ja ovat silittämättä siistejä. Ilmastonmuutokseen vallan sopivat, jos mieli muuttuu (meillä naisilla on velvollisuus) on hyvä vielä eteisessä vaihtaa asu toiseen. Ei haittaa, vaikka joku odottaa autossa ja kiire olisi. Jos vaate on vääränlainen tai näyttää eteisen valaistuksessa eriväriseltä kuin vessan peilissä - vaihdettava on! Yhteiskunnanmuutos voi sekin näkyä vaatteen väreissä. Ei siitä ole kauaakaan, kun hirvimiehet pitivät punaista lakkia metsällä. Ja nyt! Mikä se semmoinen oranssinkukertava lätsä oikein on? Kannanotto, vai? Sitten vielä tämä mielipideasia. Se on vähän niinkuin muoti. Nyt ollaan sitä mieltä, että lepakkohihat ei käy, mutta paljaat nilkat käy.
On tässä vanhalla rouvalla pitelemistä. Muutosten kourissa.

Tarvikkeet: Ilves Tarantella- lankaa 700 g turkoosia (väri 651), ILves Shetland- lankaa 150 g vaaleaa turkoosia (väri 791). Puikot no 8-9 (Tarantella) ja 2-2½ (Shetland) käsialan mukaan







Ei kommentteja: