10. joulukuuta 2018

10. luukku

Suuri Käsityökerho 4/1985

Tänään aamusella, kun ajelin Orippäähän kuuntelin Turun radion aamulähetystä. Kuutelittekos te? En meinannut uskoa korviani, kun siellä puhuttiin sanonnoista juuri samaan sävyyn, kuin eilisessä blogitekstissäni. Siellä ihan professoritason ihminen kertoi sanontojen merkityksestä, sävyistä ja muutoksista. Mahtaisikos sitä kuulla areenasta tai jostain? Lähtökohtaisesti olen valmis kuulemaan sen uudelleen. No, se osoittaa, että kerrankin olin ihan ajantasalla, en aavikolla ja kaikki muumitkin taisi olla laaksossa.
Tämän päivän isossa kuvassa esittäytyy komea nuori mies valkoisessa merihenkisessä neuletakissaan. Miesten muoti ei heilahtele yhtä paljon kuin meidän naisten. Neule ei herätä myötähäpen tunteita, vaan voisi olla ihan sopiva vaikka joulupäivilliselle. Mutta tuo teksti taitaa olla aikansa elänyt:

Kun miehen vapaa-aika alkaa, haluaa hänkin rentoutua ja pukeutua vapaasti. Klassisuus ja varma tyylikkyys miellyttävät useampia miehiä. Raikkaat, valkoiset neuleet sopivat kainkenikäisille miehille harrastivatpa he veneilyä, tennistä, golfia tai kesäistä oleilua.

Huh. Kirjoittaisiko tämä Päivi Aaltonen vielä tänäänkin samaan sävyyn? Miten tuo teksti kääntyy naisten kielelle?

Kun naisen vapaa-aika alkaa, haluaa hänkin rentoutua ja pukeutua vapaasti. Klassisuus ja varma tyylikkyys miellyttävät useampia naisia. Raikkaat, valkoiset neuleet sopivat kainkenikäisille naisille harrastivatpa he veneilyä, tennistä, golfia tai kesäistä oleilua.

Seuraavana vapaapäivänä pukeudun tyylikkäästi mustaan toppiin ja kuluneisiin legginseihin. Jalkaani valitsen vaaleanpunaiset Aino- tossut.  Aloitan harrastukset leipomalla ja jos jaksan, siivoan keittiön sen jälkeen. Tai sitten seuraavana vapaapäivänä. Valinta on vapaa.

Loppuun vielä eileisen neuleen pitsikaavio. Kannattaa kokeilla vaikka huiviin...

Suuri Käsityökerho 4/1985


Ei kommentteja: