23. joulukuuta 2018

23. luukku


Suuri Käsityökerho 9/1985
Se alkaa olla viime heilutuksia vaille tämä joulukalenteri. Huomenna vielä ja sitten pieni tauko. 80-luvun neuleiden kanssa joulukuu on taittunut kivasti. Kun ensimmäsiet kauhistukset lepakkohihoista ja olkatoppauksista on käsitelty, ei tuo kymmenluku  sittenkään ollut niin kauhea. Ja miten paljon samankaltaisuutta löytyy! Värien käyttö on ehkä maltillisempaa ja tylsempää kuin nyt. Johtuuko siitä, etten seuraa muotia kovin paljoa  nyt, iästä vaiko värein ylitarjonnasta? Ei voi tietää. Muodot olivat neuleissa muhkeammat kuin nyt. Minulla taas muodot ovat nyt muhkeimmat kuin 80-luvulla. Jos olisi jäljellä joku neule noilta ajoilta, osoittautuisi varmaan aikas tiukaksi päälläni. Vaikka ohjeen mukaan väljyysvaraa pitäisi olla.
Joulun jälkeen pitää taas tehdä päätöksiä uusista ruokailutottumuksista. Minulla ei kertakaikkiaan ole varaa uusiin vaatteisiin samaan tahtiin, kun kokonumero vaihtuu isompaan. Hyvä vaate kestää monta vuotta, mutta liian tiukkana se ei näytä hyvältä. Se näyttää pahalta ja ehdottomasti myös tuntuu pahalta. Vaikka kuin olisi joustoa mukana. 
Nyt voisi aloitaa liikuntaharrastuksen ja lähteä iltakävelylle ja viedä vielä viimeiset joulukortit naapurien postilaatikoihin. 
Jaa- mutta taitaa olla liian myöhäistä. Kohta alkaa saksalaisdekkari ja pannukakku täytyy otta pois uunista. Ehkä lämmitän vähän glögiä, lähikaupassa oli vaaleaa glögiä jo alennuksella. Näin se ilta etenee...

Tarvikkeet: 80 g punaruskeaa Novita Angorette, 50 g mustaa Novita Princess villalankaa, puikot ja virkkuukoukku no 4. 
Malli: Birgit Kahra

Ei kommentteja: