4. joulukuuta 2018

4. luukku

Suuri Käsityökerho 12/1985

Itsenäisyyspäivää odotellessa voisi neuloa pikkuneidille tämmöiset kissimirri -lapaset. Ohjeen on toimittanut Tiina Viljanen ja se on laadittu 1 ja 2-vuotiaille. Taitavat sopia paremmin hienosteluun, kuin lumipalloleikkeihin. Niin, ja on kai se lumipallon pyörittäminen aika vaikea tehtävä 1- vuotiaalle, joka parhaiten taitaa vaan seisoa tumput suorina.
En muista oliko 80-luvulla muodissa jo "siililapaset". Niiden suosio on kyllä kestänyt ainakin parikymmnetä vuotta. Toppakintaat kestävät paremmin leikkejä ja kuran heittoa.
Muistan, että  perhepäivähoitaja neuloi vanhemmalle pojallemme siniset pienet lapaset. Peukalot oli neulottu vihreällä. Ihailin niitä, kun en itse osannut tehdä. Mutta ei tullut viherpeukaloa pojasta. Lapaset on vieläkin tallella ja voipi olla, että palauten ne ensi keväänä omistajalleen 30-vuotislahjaksi. Vai neuloiskos samanlaiset - nyt miehen kokoa? 
Muistot on mukavia. Niitä voi löytyä alimmaisena vanhasta sukkalaatikosta ja tarina vie kauas vuosien taa. Hirvikosken hiekkalaatikoille. 
Eipä siis seistä tumput suorina, vaan otetaan puikot käteen ja luodaan uusia muistoja.

Tarvikkeet: 50 g sinistä Pirta Kotilanka, Rondo Timantti tai muuta vastaavaa tiheyteen sopivaa lankaa, pienet jäännöskerät harmaata ja valkoista pörrölankaa, mustaa lankaa kirjontaa varten, puikot no 3 ja 3½.

Ei kommentteja: