1. joulukuuta 2019

1. luukku




Tästä lähtee käyntiin vuoden 2019 joulukalenteri. Vielä viime vuonna mielessäni häilyi tulevaksi aiheeksi erilaiset liikuntamuodot. No, siitä oli luovuttava ykisnkertaisesti siitä syystä, etten millään olisi pystynyt kirjoittaamaan 24 päivänä peräkkäin liikunnan riemusta. Toki olisi voinut ottaa tulokulmaksi (!) liikunnan varjopuolet, muttta se ei olisi ollut kovin tahdikasta. Ja kansanterveydellisestikin on parempi kirjoittaa positiivisista asioista. 

Ja sitten viime viikolla selvisi, että tänä vuonna aihe on KAHVI. Tuttu ja turvallinen jokapäiväinen ystävämme. Vaikka ei tykkäisikään kahvista ja on paremmin tee-ihmisiä, on kuitenkin tunnustettava, että kahvi kokoaa ystävät yhteen ja juttu alkaa luistaa kahvitellessa.(Mikähän olisi vastaava termi teen juontiin? Tee-eillessä, teeillen, teettäillen...)

Ensimmäisessä kuvassa komeilee musta kahvipaketti Pelican Rouge Original Blend suodatinkahvia. Tämä laji valikoitui ainoastaan siitä syystä, että tuotteen juuret ovat Belgiassa ja Suomen jalkapallojoukkue arvottiin eilen samaan lohkoon Belgian kanssa. Suora lähetys Romanian Bukarestista ei ollut mielestäni ihan yhtä jännittävä tai koukuttava kuin brittidekkari. Lauantai-iltojen järjestys järkkyi, kun jalkapallon EURO2020 arvonta vei ohjelma-ajan Midsommerin murhilta. Ensi lauantaina palataan taas normaaliin järjestykseen. 

Kuvassa myös Kotilieden Joulu-lehti vuodelta 1951. Siinä oli mainio juttu "keinutuolimatkustajan keittokirjasta" Tukholman toppakahvit:


 Tervetuloa kahvinmakuisen ja -tuoksuisen joulukalenterin matkaan!






Ei kommentteja: