20. joulukuuta 2019

20. luukku



Tämän sumean kuvan takana on sumea joulunrakentaja. Muutama kynttilä on otettu esiin, ja ne tontut sieltä yläkaapista. Valoja sammutellaan sitä mukaa, kun pölyt alkaa näkyä. Miten voi ollakaan iloinen näistä pimeistä ja sateisista päivistä!
Huomenna on siivouspäivä. Ei niinkään joulun vuoksi, vaan koska nyt osuu lopultakin vapaa päivä ja ehtii tarttua harjaan, tuukiin ja tolupulloon. Ja varmaan siinä käy lopulta niin, että kesken jää. Mutta tuleehan se joulu ensi vuonnakin. Toivottavasti. Ja silloin taas muutama vapaa päivä.
Kahvi virkistää. Aina. Nyt kun olen joulukuun aikana hankkinut monta kahvipakettia, on samalla järjestynyt monta joululahjaa. En todellakaan aio juoda ja maistella näitä kaikkia. Hui. Ja sitäpaitsi joku kahvi on selvästi sopiva juuri Idalle, Johnille, Paavolle, mummille, Heikille...
Kahvipaketin mukaan voi sujauttaa jotain muutakin kivaa. Vaikka suklaata, muumimuki, lumiskrapa, sudoku-lehti, jouluruusu tai yöpaita.
Ideat ovat vapaasti käytetävissä.
Huomenna, siivouksen jälkeen, luvassa lisää ideoita.
Kuvassa Ökologisk Cirkel Kaffe Ground Coffee. Tanskalainen kahvibrändi, vuodesta 1896. 

Coffee and chocolate drink
1 large mug with 1 part hot coffee added 1-2 parts hot good chocolate or cocoa with skim milk. Garnish with a sprinkle of finely grated chocolate and orange peel.

Ei kommentteja: