22. joulukuuta 2019

22. luukku



No niin, ystävät. Kalenterin loppu häämöttää, vaan vielä on paketteja avaamatta ja maistamatta. Tai kuten kuvasta selviää- melkein kaikki on vielä avaamatta. Tälle päivälle valitsin Arvid Nordquistin AMIGAS. Extra Mörk, kuten tämä päiväkin. Onhan nyt Talvipäivänseisaus. Päivä lyhyimmillään. Mistä seuraa välittömästi hyvä uutinen eli huomenna ollaan jo valoisammalla puolella. Ja juhannukseen on vain puoli vuotta! 
 
Näin joulun alla voisi ajatella laajemmin kahvia ja kahvin juontia. Hyvää se on ja tarjouksessa halpaa. Mutta voisihan sitä pikkuisen muuttaa suunnitelmiaan ja silloin tällöin tarkistaa, että mitä kaikkea löytyykään kahvinviljelyn takaa. Paljon on kaiketi jo tapahtunutkin. Tämä Arvid haluaa olla muuttamassa naisten maailmaa paremmaksi. Puiden istuttaminen on yksi tapa.


Taistelussa köyhyyttä vastaan on tärkeää saada yhä useammat naiset mukaan talouteen ja työmarkkinoille. Amigas valmistetaan pavuista, jotka tulevat naisten pitämiltä kahviviljelmiltä. Tukemalla näitä naisia pitkällä aikavälillä Arvid Nordquist edistää heidän elinolosuhteidensa paranemista.

Amigas on erittäin tummapaahtoinen kahvi, joka on tasapainoisen täyteläinen ja sitruksen ja suklaan vivahteinen. Kahvin sisällöstä 100 % on hienoja luomulaatuisia arabica-papuja. Reilun kaupan sertifiointi, ilmastokompensaatio 100 % ja fossiiliton paahto.


Tässä kahvivalinnassa ja talvipäivänseisauksessa on selvästi yhtymäkohtia. Kohti valoisampaa tulevaisuutta siis. Nyt kuitenkin vielä jouluvalojen avulla...

Ei kommentteja: