4. joulukuuta 2019

4. luukku


Hyvää iltaa. Olen juuri vienyt töitäni tulevalle näyttelypaikalle. Valkoiset, tyhjät seinät näyttivät ankeilta ja pelottavilta. Miten saisi aikaiseksi värikkään ja kodikkaan tunnelman? En ole ihan kliinisen tilan ystävä. Vaikka tavaraa onkin ihan liikaa ympärillä. 

Otin esimerkkikuvan vanhan kirjoituspöydän päälle "ajautuneista" tavaroista. Oikealla alareunassa lymyilee Loimaan Miina, hänen takanaan vanhoja apteekin pulloja ja kesällä Jyväskylän museosta ostamani postikortti. Vasemmalla Iittalan Kivi-tuikkuja ja Riihimäen lasin maljakko. Olen saanut sen rippilahjaksi. Aikaa on kulunut niin monta vuotta, että se on ollut muodikas, todella tökerö, vanhanaikainen ja nyt: tosi trendikäs. Kannattaa elää kauan ja käydä rippikoulu 70- luvulla. Oiva Toikan vihreä lintu vahtii pöydällä lojuvia esineitä lampun alla. Ei kovin kliinistä...

Mutta kuvan keskellä on varsinainen löytö eli Arvid Norquist Selection Reko, mörk. Tällä kahvilla pysyy vatsa kunnossa ja mieli virkeänä kun näyttelyä rakennetaan. Onneksi saan apujoukkoja lauantaina. Täytyy muistaa varata muutakin evästä, ehkä pipareita, juustoa ja mallaslimppua.
Arvid Norquist sivuilta löytyy ladattava kahviopas, Opas kahvinörteiltä kahvinystäville, nauti! Uskaltaisiko lukea? Voi joutua vaihtamaan merkkiä. Voi joutua siivoilemaan pölyttyneitä asetelmia. Voi joutua vaihtamaan kuohukerma kahvikermaan. 
Mutta ei vielä. Tämä vuosi mennään vielä näin.


Ei kommentteja: