23. joulukuuta 2019

23. luukku


Nyt on saatu pöytäliina jo pöydälle. Joskus ammoin kudoin tämän kilpikangasliinan tummansiniseen loimeen. Kuteena punaista ja ruskeaa aivina 16! Jos olette joskus kutoneet, voitte vaan arvata että 2,5 metriseen liinaan ehti jo kyllästyä kutomisvaiheessa. Mutta niin se vaan on, että kun aikansa pitää pronttoossa(=varastossa, kaapissa, säilössä) ja sitten ottaa käyttöön, niin ihan kelvollinen siitä sitten tulikin. Ainakin joulun aikaan tuo väritys on ihan passeli. Eikä näy ihan ensimmäiset rosollimuruset tai glögitipat.
Viimeistä edellinen kahvi on melkein peruskahvia. Pirkka Parhaat Master blend. En ole ennen tutustunut ja voi olla että ei ihan tämän kisan tähdistöön yllä, mutta oli niiin jouluinen paketti. Punaista ja vihreää, melkein kuin joulukuusi ja punaiset joulupallot. Vaikka taitaa olla kahvipensaan kuva. Vaalea paahtoinen, tarjouskahvi tulee varmasti juotua.
Jouluhössötyksestä ja -hamstraamisesta päästyä on oikein hyvä tarttua kaikkiin mahdollisiin tarjouksiin. Kahvin lisäksi kannattaa tarkailla jouluvalo-, -lyhty, -kinkku, -suklaa, -tonttu, -kalenteri, -levy ym. tarjouksia. Halvalla saa varmaan myös tonttulakkeja, lipeäkalaa ja kinkkumittareita. Ole tarkka ja ota Pirkka, sillä pian hyllyt täyttyvät laskikaispullilla, Runebergin tortuilla ja mämmillä.
Mukavaa aatonaattoa.

Ei kommentteja: