13. joulukuuta 2021

13. luukku

                                  Nyt selvisi ainesosa, joka tekee perunamuusista yksinkertaisesti parasta –  kurkkaa heti maustekaappiisi, löytyykö sieltä - MTVuutiset.fi

Lucianpäivä on ehtinyt jo myöhäiseen iltaan. Liimailin juuri joulukortteja ja osan niistä saan huomenna postiin. Liima on varmaan kuivunut jo aamuksi. Olisi noloa, jos kortin saaja joutuisi repimään kirjekuoren pala palalta, ennenkuin selviäisi kuoren sisus. Oma askarteluni menisi vallan hukkaan ja joulun hyvät toivotukset jäisivät selvittämättä. Niin tai sitten liimattu kirjekuori kertoisi tuttua tarinaa Loimaan tontuilta.

Tänään nostetaan muskottipähkinä joulukalenterin luukulle. Muskottipähkinän maku on lempeä  ja sitä käytetäänkin hyvin pieniä määriä. Perunaruoat ja lanttulaatikko maustuu oivalliseksi jo ripauksella jauhettua muskottipähkinää. Joka muuten ei ole pähkinä ja siksi siis melko vaaraton  pähkinäallergisille.

Laine Publishing kustantamon kirjassa Parempaa pizzaa kotona on eräässä ohjeessa  maustettu créme fraîche muskottipähkinällä ja levitetty sitten pizzataikinalevyn päälle. Tätä pitää kokeilla mahdollisimman pian!

Tomaattisoosi on niiiin vanhanaikaista! 

Jouluun on vielä aikaa ja maustepurkit ehtii täydentää H-hetkeä varten. Jos porkkanalaatikko ja lanttulaatikko kaipaavat muskottia jouluna, niin pizza kaipaa muskottia viimeistään uutena vuotena. 


Ei kommentteja: