20. joulukuuta 2021

20. luukku

Voi voi sentään. Päivän mausteuutinen tulee savun keskeltä. Meiran paahtimolla tänään tulipalo. Luotettava lähteemme (Iltasanomat) kertoo, että:

Meiran kahvipaahtimolla syttyi maanantaina aamupäivällä ullakkopalo, jonka sammutustöiden Helsingin pelastuslaitos arvioi illalla kestävän yöhön asti. Pelastuslaitoksen mukaan paikalle kutsuttiin myös sopimuspalokuntia sammutustöissä avustamaan.

Ullakkorakenteissa levinneen palon saaminen hallintaan oli hankalaa, sillä rakennuksen kattoa jouduttiin purkamaan yläkautta tapahtuneiden sammutustöiden tieltä.

Omat ongelmansa aiheutti myös pakkanen, joka jäädytti sammutusveden letkustoihin.

Meiran toimitusjohtaja Raimo Sinisalo arvioi, että palon syynä on mahdollisesti paahtokoneen tuotantoprosessissa tapahtunut häiriö.

Palosta syntyi runsaasti savua, ja lähialueen asukkaita kehotettiin pitämään ikkunat ja ovet suljettuina. Tulipalosta aiheutui haittaa myös liikenteelle.

Kuva 

Tästä uutisesta muodostui myös päivän mauste; Savupaprika. Miten mahtaa paahtimon savupaprikalinjastolle käydä? Saammeko ensi kesän grilliruokiin extrasavupaprikaa? Vai jäämmekö kokonaan ilman  hehkuvan punaista väriä? Pitäisikö jouluhumussa ruokaostosten yhteydessä ostaa savupaprikaa varastoon jo nyt. Toisaalta Meiran sivustolla kerrotaan, että paprikamausteet tulisi käyttää vuoden sisällä. Ovat silloin parhaimmillaan. 

Mistä tulikin mieleen, että pitäisi varmaan päivittää maustelaatikko ja laittaa laimentuneet tai härskiintyneet mausteet pois... Pieni murhe verrattuna Sturenkadun sammutustöihin.

Ei kommentteja: