9. joulukuuta 2021

9. luukku

 

 


Tämä tässä on mustapippurikeko. Annanpäivän kunniaksi vinkkaan teille huomiseen arkiruokapöytään maistuvan ja makoisan reseptin: mustapippuriperjantaipasta

Ennen joulua kannattaa mahdollisimman kauan pitäytyä arkisissa asioissa. Ruoka on hyvä olla mahdollisimman tavallista ja helppolaittoista. Kannattaa siivoilla arkisesti, sillä lailla perjantaimaisesti. Pukeutuminen olisi syytä jättää neutraaliksi, joku sanoisi casuaaliksi.  

Varsinaiseen juhlaan virittäytyminen käy siten pienimmillä tuskilla ja vaivoilla. Ihan vaan pikkuisen tarvitsee nostaa tasoa ja heti tuntuu juhlavammalta. Sen sijaan -jos jo nyt hehkuttelee erikoisilla resepteillä, pukeutuu hieman paremmin tai jynssää jalkalistatkin nurjalta puolen- no miltä se joulu sitten tuntuisi? No hyvä kun tuntuu miltään, kun on jo ihan väsyttänyt itsensä ja perheensä siinä tohinassa!

Ei. Nyt toppi sille toohotukselle. Makaroonia pöytään, verkkarit jalkaan ja korkeintaan tiskirätti käteen. Muut touhut voi unohtaa vielä viikoksi. 

Muistaako joku vielä Pipsa Pippuria? Apu-lehden retro sarjakuvaa. Naapurin Kirsti teki minulle 60-luvulla leikekirjan, johon hän oli liimannut Pipsa Pippuri sarjakuvia. Sen ajan sarjakuva-albumi...homemade. Harmillista, että se on teillä tietymättömillä nykyisin. Tai sitten siellä vintillä...


Ei kommentteja: